неделя, 04 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3657 прочитания

  Зам. –министър иска да превърне България в Германия на Балканите

  След решаването на казуса „Кльостерс- Цемеко” е осъществен рестарт на българо-германските отношния, подчерта заместник-министърът на икономиката Любен Петров
  20 ноември 2015, 09:16 a+ a- a

  „В 30-те години на миналия век България е определяна като Швейцария на Балканите, днес имаме намерение да превърнем България на 21-век в Германия на Балканите”. Това е заявил заместник-министърът на икономиката Любен Петров на срещата си с делегация от Източната комисия на германската икономика, която е на посещение в страната, съобщава пресцентърът на икономическото ведомство.

  „Нашата цел е да проведем повече разговори с предприемачите и да чуем с подробности за проблемите по конкретни проекти, защото има теми, на които ще се радваме, ако можем да разчитаме на подкрепа”, е отбелязъл проф. д-р Райнер Линднер, изпълнителен директор на Източната комисия на германската икономика.

  Немският бизнес е поставил конкретни въпроси за решаване, като пересепктивите за изграждането на каскади, проблеми с дейността на компании като „Каолин” и „Аурубис”. Любен Петров е посочил, че до голяма степен казусът „Каолин” е решен, а проблемът с „Аурубис” е в правомощията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която е независим орган.

  Германските представители са предложили създаването на Система за бързо реагиране между двете министерства, която да е в тясно сътрудничество с немските и българските инвеститори, за да може проблемите да се решават своевременно и в бъдеще да се избягват подобни казуси.

  Зам.-министър Петров е подчертал, че след решаването на казуса „Кльостерс- Цемеко” е осъществен рестарт на българо-герамнските отношния.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила