понеделник, 16 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2690 прочитания

  Зам. –министър иска да превърне България в Германия на Балканите

  След решаването на казуса „Кльостерс- Цемеко” е осъществен рестарт на българо-германските отношния, подчерта заместник-министърът на икономиката Любен Петров
  20 ноември 2015, 09:16 a+ a- a

  „В 30-те години на миналия век България е определяна като Швейцария на Балканите, днес имаме намерение да превърнем България на 21-век в Германия на Балканите”. Това е заявил заместник-министърът на икономиката Любен Петров на срещата си с делегация от Източната комисия на германската икономика, която е на посещение в страната, съобщава пресцентърът на икономическото ведомство.

  „Нашата цел е да проведем повече разговори с предприемачите и да чуем с подробности за проблемите по конкретни проекти, защото има теми, на които ще се радваме, ако можем да разчитаме на подкрепа”, е отбелязъл проф. д-р Райнер Линднер, изпълнителен директор на Източната комисия на германската икономика.

  Немският бизнес е поставил конкретни въпроси за решаване, като пересепктивите за изграждането на каскади, проблеми с дейността на компании като „Каолин” и „Аурубис”. Любен Петров е посочил, че до голяма степен казусът „Каолин” е решен, а проблемът с „Аурубис” е в правомощията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която е независим орган.

  Германските представители са предложили създаването на Система за бързо реагиране между двете министерства, която да е в тясно сътрудничество с немските и българските инвеститори, за да може проблемите да се решават своевременно и в бъдеще да се избягват подобни казуси.

  Зам.-министър Петров е подчертал, че след решаването на казуса „Кльостерс- Цемеко” е осъществен рестарт на българо-герамнските отношния.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  13 септември 2019, 15:25
  Борисов: Правим 7 магистрали наведнъж
  Премиерът инспектира инфраструктурата в Русе
  13 септември 2019, 14:23
  МВнР: Няма данни за пострадали българи в Испания
  Валенсия обяви червен код заради проливните дъждове и ураганните ветрове, наводненията взеха трета жертва
  13 септември 2019, 13:51
  Изслушванията на еврокомисарите в ЕП ще започнат на 30 септември
  Гласуването за одобрението на пълния състав на Комисията ще се проведе на 23 октомври
  13 септември 2019, 09:48
  Турция изпраща жена за посланик у нас
  Досегашният турски посланик в България Хасан Улусой заминава за Брюксел