събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    17564 прочитания

    Топ 10 най-продавана нехудожествена литература през 2016 на „Хеликон“

    Ето кои са най-продаваните нехудожествени заглавия в България през изминалата година
    14 декември 2016, 11:30 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните нехудожествени заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Хеликон” за 2016:  

    1.  „Изкуството на войната” от Сун Дзъ, „Книгомания”, 5,95 лв.

    Тази книжка, създадена преди повече от 25 века, е малка, но съдържа огромна мъдрост. Тя е не само знаменит военен трактат и наръчник по военно дело, но и безценен учебник как да побеждаваме и да станем господари на съдбата си.

    Нейната поетичност и яснота са пример как дълбоките философски прозрения могат да се обяснят на хората просто и безхитростно. И скъп дар от епоха, която като че ли подценяваме, а от която всъщност би следвало да се учим.   

     

    2. „Нови 101 отбивки” от Иван Михалев и Елина Цанкова, „Сиела”, 16,90 лв.

    Книгата „Нови 101 отбивки” на Иван Михалев и Елина Цанкова съдържа авторски фотографии, полезна информация и точни описания как да стигнете до всяка от новите 101 дестинации.

    Пътеводителят включва информация за 19 водопада, речни каньони и езера, 19 крепости, антични градове и средновековни кули, 17 тракийски светилища, гробници и мегалити, 13 свещени места (манастири, скални църкви и параклиси), 10 изумителни скални феномена, 9 архитектурни резервата и места за бягства от цивилизацията, 8 пещери с красиви образувания и 6 екопътеки. 

    Освен подробни описания как да стигнете до тях, в книгата ще откриете много любопитни факти за тях, както и препоръки за други интересни места в радиус от 50 километра. Всичко това – в съчетание с авторски фотографии и съвети как да направите по-добри кадри на описаните в книгата места.  

    3. „101 отбивки” от Иван Михалев и Елина Цанкова, „Сиела”, 16,90 лв.

    Ако обичаш да пътуваш, ако си любопитен да откриваш нови места, ако често избираш страничните пътища, вместо да караш по магистралата, то тази книга е за теб. В нея ще намериш информация за 101 от най-колоритните места в България. За някои си чувал от приятели, други си виждал на снимки в интернет, а трети са ти напълно непознати. Местата в „101 отбивки" са от последния вид. Повечето от тях не попадат в туристическите справочници – но трябва да бъдат включени в личния ти списък за бягство през уикенда.

    Планински върхове, пещери, водопади, плодове, вино, мястото с най-хубавата гледка – няма значение, отбивките от магистралата ще те отведат до нещо хубаво. Надяваме се да се срещнем по пътя.

    4. „Самолечение с Пайда Ладжин” от Хонджи Шао, КИНЕЗИОЛОГИЯ БГ, 20,00 лв.

    През по-голямата част от човешката история медицината не е била професия. Човечеството е оцеляло до днес благодарение на способността си да се самолекува. Хората, привикнали да мислят сложно, гледат на силата на самолечението като на магия, или като нещо прекалено добро, за да е истина.

    ПайдаЛаджин е много по-прост метод от повечето популярни спортове и уп­ражнения за поддържане на добро здраве, включително йога, джудо, танци, кунг-фу, чи-гун, тай-чи, аеробика, таекуондо, медитация и т.н. ПайдаЛаджин не е медицинска терапия по смисъла на съвременната медицина. Това са простички упражнения за разтягане и шляпане, които всеки може да изпълня­ва. При все това, повечето диагностицирани хронични заболявания, за които съвременната медицина предписва лекарства за цял живот, например диабет, хипертония, рак и др., могат да бъдат излекувани от самия човек с упорито практикуване на ПайдаЛаджин. Такъв ефект на самолечение може да бъде постигнат и при много други пациенти.

    5. „Обичам цветовете: Анти-стрес книга за оцветяване”, „Миранда”, 5.95 лв.

    Оживи красотата на картините!

    С тази книга ще преоткриеш оцветяването като творчески начин за релаксация и забавление.

    В „Обичам цветовете” ще намериш съвети и техники за по-добри резултати, примерни цветни страници, 128 прекрасни картини в мини формат, които ще напълниш с цвят и живот с помощта на цветни моливи и флумастери.

    Красивите и занимателни модели ще те държат зает с часове.

    6. „За мен е чест. Откровенията на Слави Трифонов, записани от Иво Сиромахов“ от Слави Трифонов, Сиела, 16.00 лв.

    За да правиш политическа сатира, трябва да имаш: първо - много добър екип, второ - топки, и трето, да имаш доверието на аудиторията. Само тогава можеш да си позволиш да създаваш сатира, да иронизираш, да бъдеш саркастичен и хората да ти вярват и да се разсмиват или пък да се чувстват на твоя страна. Иначе става нелепо. Става като правено в читалище, художествена самодейност.

    В тази книга ще видите непознати страни от личността на Слави. Ще видите един образ - доста различен от този, който познавате от екрана или от концертната сцена.

    7. „Богат татко, беден татко: Уроците за парите, на които богатите учат децата си“  от Робърт Кийосаки, издателство „Анхира”, 10.00 лв.  

    Авторът насочва вниманието ни към няколко основни проблема, с които се срещат родителите, и които оказват влияние в процеса на правилното възпитание на децата.

    Дефинира какво е актив и пасив, поставя под въпрос схващането, че собственото жилище е актив, взривява мита, че трябва да имаш голяма заплата за да забогатееш…

     „Богат татко, беден татко“ е отправна точка за всеки, който иска да овладее финансовото си бъдеще.

    8. „Силата на разума” от Ориана Фалачи, Издателска къща МаК, 12.00 лв.

    Ориана Фалачи е родена на 29 юни 1929 във Флоренция. През половинвековната си журналистическа кариера интервюира световни политици като Голда Меир, Ариел Шарон, Индира Ганди, Дън Сяо Пин, Фидел Кастро, аятолах Хомейни, шаха на Иран Пахлави, етиопския император Хайле Селасие... След терористичните атаки над Световния търговски център променя левите си политически убеждения и през 2002 г. пише "Яростта и гордостта", в която посочва исляма като истински виновник за световния терор. През 2004 г. издава „Силата на разума", където доразвива тезата за неразривната връзка между ислямската религия и ислямския тероризъм. Умира във Флоренция на 15 септември 2006 г.

    „Ако изразите искрено мнението си за Ватикана, католическата църква, папата, Дева Мария, Исус или светците, никой няма да се занимава с вашето право на „свобода на мисълта и словото". Ако обаче направите същото за исляма, Корана, пророка Мохамед, за някой мюсюлманин - тогава ще ви нарекат ксенофоб и богохулник и ще ви обвинят в расова дискриминация. Ако крещите антиамерикански лозунги, ако наричате американците „убийци", „негодници", „врагове на човечеството", ако изгорите американското знаме и издраскате снимките на американските президенти с пречупени кръстове, нищо няма да ви се случи. Но ако направите същото срещу исляма, тогава ще ви хвърлят на кладата.” - Ориана Фалачи 

    9.  „Скритият дар” от Джериес Авад, AMG Publishing, 10.00 лв.

    Имало едно време един абитуриент, който се надявал, че богатият му баща ще му подари скъпа кола за завършването. Вместо това обаче получил... Библия. Ядосан, той напуснал дома си и така и не разбрал, че между страниците на книгата бил скрит ключът за мечтания автомобил.

    Колко често ни се случва да се прехласваме по опаковката на това, което животът ни поднася, или да се разочароваме, че тя не е така лъскава, както сме очаквали! А истината е, че там, зад златистата панделка на любовта, късмета и успеха или зад измачканата хартия на обидата, несполуката и провала винаги се крие дар – онова, което винаги сме искали, или онова, от което наистина имаме нужда. Само трябва да имаме смелостта да надникнем в кутията.

    „Скритият дар“ е колекция от 101 притчи, които Джериес Авад събира от близо и далеч. Той искрено се надява, че те ще ви вдъхновят да търсите и откривате необикновеното в обикновените неща, защото както се казва в една от историите: „Ако вашият подарък не е опакован така, както сте очаквали, то е защото е бил опакован много по-добре“. 

    10. „Чудото Монтесори или учение без мъчение и възпитание без оценки” от Елена Тимошенко, „Асеневци”, 14.90 лв.

    Съвременните деца се нуждаят от особен подход и особени условия за разкриване на техните необикновени способности и уникални дарования. Затова е напълно обясним нарастващият интерес към педагогическата система на Мария Монтесори, в центъра на която стои детето.

    Как мислите, какво може да обединява такива личности като писателя Габриел Гарсия Маркес, принцовете Уилям и Хари, политика Франсоа Митеран, актьора Джордж Клуни, основателите на Google - милиардерите Сергей Брин и Лари Пейдж, внуците на Лев Толстой? Техните родители са избрали за своите деца училища Монтесори! Идеите на великата италианка са подкрепяни от Зигмунд Фройд, Жан Пиаже, Томас Едисон и много, много други. Те са разбирали важността на уникалния период в живота на човека – от раждането до 6 години. 

    А защо този период е толкова важен? Защо на детето му е нужна свобода и до какво може да доведе тя? Как да възпитаваме, без да наказваме и поощряваме? Как да обучаваме, без да поправяме грешките? Защо няма нужда от оценки? Как да възпитаме у детето самостоятелност и отговорност? Как можем да използваме педагогическите принципи от системата на Монтесори в ежедневното общуване с нашето дете?

    Вижте кои заглавия допълват класацията до топ 50:

    11. „География на блаженството: Един мърморко търси най-щастливите места на света“ от Ерик Уайнър

    12. „Монахът, който продаде своето Ферари“ от Робин Шарма

    13. „Пътят на лимфата – ключ към живота“ от Татяна Костадинова

    14. „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ от Иво Иванов

    15. „Размерът има значение [размерът на талията]“ от Александра Иванова

    16. „Проницателят“ от Анди Андрюс

    17. „Подсъзнанието може всичко/ново допълнено издание“ от Джон Кехоу

    18. „Кратки редове от големи книги“, съставител Георги Каитин

    19. „Неразгаданите мистерии на България“ от Андрей Кудин

    20. „Не пипай тази книга!“ от Ян ван Хелсинг

    21. „Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“ от Ашли Ванс

    22. „Владетелят“ от Николо Макиавели

    23. „Седемте решения“ от Анди Андрюс

    24. „За Богомилите от „уста на ухо“ от Дамян Попхристов

    25. „Мерил Стрийп (Винаги тя)“ от Майкъл Шулман

    26. „Корените на омразата. Моята истина за исляма“ от Ориана Фалачи

    27. „Моята борба“ от Адолф Хитлер

    28. „Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил

    29. „Излекувай живота си!“ от Луиз Хей

    30. „Българските ханове и царе – от Хан Кубрат до Цар Борис III. Исторически справочник“ от Йордан Андреев, Андрей Пантев

    31. „Прави така всеки ден. Закони, съвети, упражнения, формули, молитви“ от Петър Дънов

    32. „CHANEL. Животът ù отблизо“ от Лиза Чани

    33. „Да прецакаш дявола“ от Наполеон Хил

    34. „Бягащата с вълци. Инстинктивната природа на жените“ от Клариса Пинкола Естес

    35. „Човешкото хранене“ от Георги Гайдурков

    36. „Хлебната сода – пепел от божествения огън“ от Росица Тодорова

    37. „Отвъд играта (Ново преработено и допълнено издание)“ от Иво Иванов

    38. „Лечебният код“ от Д-р Алекс Лойд; Д-р Бен Джонсън

    39. „Съвършената. Преподобна Стойна, неканоничната светица“ от Неда Антонова

    40. „Владимир Путин. Неизбежните войни“ от Михаил Зигар

    41. „ТАЙНАТА ГРАДИНА: приключение с цветове и багри“ от Джохана Басфорд

    42. „Петдесет велики разказвачи. Сборник Т.1“

    43. „Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота“, съставител Калина Петрова

    44. „Човекът в търсене на смисъл“ от Виктор Франкъл

    45. „Черво с чар“ от Джулия Ендерс

    46. „Тайната/The Secret“ от Ронда Бърн

    47. „Моята история“ от Стивън Джерард

    48. „Библия на хората с болки в гърба“ от Сара Кий

    49. „Икигай – тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ от Ектор Гарсия (Кирай); Франсеск Миралес

    50. „Гладът – приятел и лекарство“ от Лидия Ковачева.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство