събота, 22 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2929 прочитания

  Стартира четвъртото издание на „Знания, които променят живота“

  Вижте повече за проекта, който цели да повиши финансовата грамотност сред учениците
  09 ноември 2017, 13:10 a+ a- a

  За четвърта поредна година „Джуниър Ачийвмънт България“ и „Метлайф България“ организират образователната инициатива „Знания, които променят живота“. В тазгодишния проект се очаква да се включат близо 500 ученици от 15 училища в страната.

  „Имаме рутината, но имаме и предизвикателствата на всяко ново издание. В някаква степен този проект наистина променя живота, включително и нашия. С всяка следваща година училищата стават повече, доброволците, които имат желание да се включат - също“, коментира Светослава Стоянова, PR мениджър на „Джуниър Ачийвмънт България“ по време на официалното отбелязване старта на инициативата.

  Вижте видео от официалното стартиране на проекта

  В рамките на събитието Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност, JA Bulgaria, преведе бъдещите участници през програмата на проекта. Учениците ще положат входящ тест. Резултатите от него ще помогнат в две насоки: да се определят темите, които най-много затрудняват децата и да има обективен измерител за техния напредък. В рамките на проекта учениците ще имат възможност да научат повече за различните видове банкови карти, застраховки и какво означава човек да инвестира. „Накрая ще приключите с една тема, която е насочена към вашето бъдеще. Към това какви цели искате да си поставите, в какъв период и какви стъпки трябва да осъществите, така че да заложите в своя финансов план необходимите действия“, сподели Йоловски с учениците.

  През какви етапи ще преминат учениците?

  „В рамките на проекта ще има изключително много практически дейности. Ще имате възможност също така да съставите бюджет заедно с вашето семейство за вашата лятна почивка. На тази база ще изберем и тези от вас, които ще имат възможност да участват на финалното състезание тук в София“, посочи той. Отделните теми от учебната програма ще бъдат поднесени от доброволци от „Метлайф България.“

  Но проектът не се изчерпва с обогатяването на знанията на учениците и провеждането на иновационен лагер. През цялото време участниците ще имат възможност да работят и по своя учебна компания.

  Вижте какво сподели Венцислав Арнаудов, HR директор на „Метлайф България“, за ползите от участието в програмата.

  „Онова, което ще научите тази година, ще направи така, че да сте по-независими и да не бъдете уязвими“, подчерта Венцислав Арнаудов, HR директор на „Метлайф България“, обръщайки се към учениците, които са част от проекта.

  Той припомни и някои от резултатите на проучването сред българските домакинства, проведено съвместно от двете организации. „От интервюираните 84% не ползват онлайн банкиране изобщо. Разбирате ли за живота какво значи това? Това означава, че 84% от тези хора са зависими от това на опашката в банката колко души има; дали някой е достатъчно добър с тях, за да може да им обясни за продукта или каквото и да било, преди да решат да правят нещо с парите си“, коментира Арнаудово. „За изненада 64% от българите не спестяват“, информира още той.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Ocado Technology отвори нов софтуерен център в София
  Плановете са да се утрои екипът от софтуерни специалисти
  преди 1 ден
  130 млн. евро. са немските инвестиции у нас за първото полугодие
  Германската икономика създава повече от 50 000 работни места в България
  преди 1 ден
  Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай
  Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език
  преди 1 ден
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията