четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  866 прочитания

  Започнаха доставките на новите метровлакове

  Първият от тях вече е в София
  12 юли 2018, 09:42 a+ a- a

  Снимка: Мария Саботинова

  "Започнаха доставките на новите метровлакове. Първият от тях вече е в София и до началото на август очакваме още два. Влаковете за III лъч са с всички удобства за пътниците и са производство на „Сименс“."

  Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение в новото метродепо на ул. “Житница“, където е доставен първият от 20 метровлака, съобщават от Столична община.

  Влаковете са съобразени с натоварването и броя на пътниците, затова първите влакове ще са 60-метрови, а последните – 80-метрови, за времето, в което ще пуснем участъка до „Слатина“, който вече се проектира. Станциите от III линия ще бъдат с преградни стени на пероните за допълнителна безопасност на пътниците.

  Снимка: Мария Саботинова

  Нивото на автоматично управление на влаковете включва автоматично потегляне, автоматично спиране с точност до 20 см, автоматично следене на скоростта и профила на пътя.

  В момента се изграждат два от четирите етапа на Линия 3 на метрото в София, включващи трасето: „Бул. „Владимир Вазов” – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” – Орлов мост – НДК – ж.к. „Красно село” – ж.к. „Овча купел”, с дължина 12 км и 12 метростанции.

  Кметът провери и изпълнението на метростанцията на бул. “България“ и бул. “Гешов“.

  "Тунелопробивната машина на III лъч се намира на метростанцията на НДК и снощи потегли към станцията на бул. „Патриарх Евтимий“. Машината „Витоша“ изпълнява средно на ден между 15 и 20 метра тунел. 3 км от тунелите са вече готови, а физическото изпълнение е на 67%. Първите 8 км от III линия ще бъдат пуснати през есента догодина. Следващите 4 км – до "Околовръстния път" при "Горна баня", ще пуснем през пролетта на 2020 г. Осигурихме тяхното строителство като го гарантирахме със средствата от бюджета на София" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова. С първите 12 км от III линия ще намалим вредните емисии във въздуха с 11 хил. т годишно. Заедно с метрото до есента на 2019 г. ще обновим изцяло ул. „Житница“ и бул. „Президент Линкълн“.

  Строителството на новото метродепо "Земляне" започва през януари 2017 г. Изграждането му трябва за бъде завършено в края на настоящата година. До месец юли изпълнението му възлиза на около 75%.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 28 минути
  София обсъжда с Берлин присъединяване към платформата Start Alliance
  Целта на Start Alliance е да подпомага глобалния растеж на стартъпите
  преди 57 минути
  преди 1 час
  Джак Ма: Технологиите могат да доведат до трета световна война
  Винаги наемам хора, които са по-умни от мен, отбеляза основателят на Alibaba
  преди 3 часа
  Протест на гръцките фермери блокира днес ГКПП „Кулата"
  Възможно е образуване на колони от чакащи автомобили