петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1058 прочитания

  В София стартира система за споделено ползване на електрически велосипед

  Парк Витоша е и първата дестинация, където всеки ще може да се възползва от новата услуга
  12 юли 2018, 15:39 a+ a- a

  На 14-ти юли 2018 г. ще бъде даден старт на първата система за споделено ползване на електрически велосипеди в София - Sofia Urban Challenge.

  Най-старият природен парк на Балканите – парк Витоша е и първата дестинация, където всеки ще може да се възползва от новата услуга.

  Инициативата се организира от “Клийнтех България” и “Зелена София” по проект, финансиран от Climate-KIC и включва широк кръг от партньори.

  Решението и изпълнението на системата идва от стартиращата компания ElJoy Bikes, която е и част от Акселераторската програма на “Клийнтех България” и Climate-KIC.

  Цел на проекта е да стимулира преход в нагласите на българите към преминаване към екологични и здравословни методи на придвижване, намаляване трафика на коли към Витоша, както и тестване на нуждите и отношението на потребителите към самата система.

  Ползвателите на услугата ще имат възможността да се посветят на един нов тип изживяване в планината и да се любуват на природата, докато спортуват с удоволствие. Услугата е за всеки, който има желание да опита.

  Резервирацията на електрическите велосипеди ще става през специално предназначена апликация.

  Мисията на партньорите зад Sofia Urban Challenge е разрастване на системата, както в София, така и към други градове, с възможност за изграждане на веловръзка между самите тях.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 минути
  Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай
  Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език
  преди 2 часа
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 6 часа
  преди 6 часа