сряда, 23 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  710 прочитания

  Нов буферен паркинг със 193 места ще има на метростанция Стадион „Васил Левски“

  Паркингът ще бъде отворен през август
  11 януари 2019, 11:17 a+ a- a

  Снимка: Гео Калев

  "Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в средата на август тази година на метростанция „Стадион "Васил Левски“ в центъра на София. Довършителните работи по паркинга ще стартират от началото на февруари." Това съобщи изпълнителният директор на "Център за градска мобилност" (ЦГМ) Христиан Петров, съобщават от Столична община.

  "Центърът за градска мобилност", който вече стопанисва буферните паркинги, обяви обществена поръчка за довършване на съоръжението, така че то да започне да се ползва от гражданите. В рамките на 6 месеца фирма „Калистратов груп“ ще ремонтира обекта. Той ще стане достъпен в средата на август. Подземният паркинг ще предлага и услугата "Паркирай и пътувай", която представлява съчетание на ползването на лично превозно средство и  безплатно паркиране срещу ползване на метрото.

  В програмата за тази година е предвидено да се ремонтират още два паркинга – подземният до Централна гара, който има 73 паркоместа, както и един надземен в район „Надежда“.

  ЦГМ стопанисва 10 обществени надземни паркинга и 4 подземни буферни паркинга. Буферните паркинги са на метростанция „Джеймс Баучер” (577 паркоместа), на метростанция „Цариградско шосе” (1253 места) и два на метростанция „Бели Дунав“ (съответно с 349 места и 118 места за паркиране). В работни дни заетостта им е различна, но често стига и до 100 %.

  Другите два буферни паркинга за доизграждане, предоставени с договор от Столична община на "Центъра за градска мобилност", са този на бул. ”Сливница” (МС 1) в район „Люлин” с 262 паркоместа и на „Централна гара” (МС 6) със 73 паркоместа.  За тях процедурите предстоят.

  Доизграждането и стопанисването на буферните паркинги, които предлагат услугата „Паркирай и пътувай“ е част от цялостната политика на ЦГМ и Столичната община за насърчаване на използването на обществения транспорт. Половината от приходите от почасовото платено паркиране, които за м.г. са около 26 млн. лв., се инвестират в подобряване на условията за паркиране в града.

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  преди 4 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 4 часа
  преди 4 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната