събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2262 прочитания

    Министерство на труда организира кариерни форуми за връщане на българи от чужбина

    Планирани са кариерни форуми в Австрия, Германия, Великобритания и Холандия
    18 януари 2019, 13:45 a+ a- a

    Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи инициативата си да организира кариерни форуми в страни, в които има големи български общности. Целта на инициативата е български граждани, които учат, живеят и работят в чужбина да бъдат запознати с възможностите за стартиране или продължаване на своята професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за завръщане в България.

    През 2019 е планирано организиране на кариерни форуми в Австрия (23 януари), Германия, Великобритания и Холандия. За тяхното провеждане МТСП ще си партнира с Агенцията по заетостта, сдружение „Български кариерен форум“, общини, работодателски организации, чуждестранни търговски камари и др.

    По време на трудовите борси участниците ще могат да осъществят директен контакт с български работодатели и да се запознаят с възможностите за работа в България. Сънародниците ни ще бъдат запознати и с тенденциите на пазара на труда у нас и по-конкретно с перспективите за професионална реализация на младото поколение. Организаторите ще представят предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.

    Първият за 2019 кариерен форум „Австрийските фирми в България като работодател“ ще се проведе на 23 януари във Виена, Австрия. В срещата ще участват водещи австрийски инвеститори в България като A1 Bulgaria, Palfinger, S&Т Bulgarien, EVN, Raiffeisenbank, Mondi Group, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria, Cargo-partner, които ще разкажат за своята дейност и ще предложат интересни възможности за работа. Събитието се организира от Службата по трудови и социални въпроси на МТСП към посолството на България във Виена и Външноикономическият офис на Стопанската камара на Австрия.

    За да участвате, е необходимо да се регистрирате на: https://karriereforum-deine-zukunft-in-bulgarien-2019.eventbrite.com. Може да следите за актуална информация и тук: https://www.facebook.com/events/354255441787690/.

    Работните места, които ще бъдат представени, ще дадат възможност на млади специалисти с професионална квалификация, завършили средно или висше образование да открият желаната от тях възможност за работа и развитие. Участващите фирми ще обявят свободни позиции за финансисти, счетоводители, специалисти в областта на човешките ресурси и маркетинга, както и професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза. Търсят се и специалисти, завършили професионална квалификация „Електротехника”, “Топлоенергетика“, „Автоматизация на производството” и др. Компаниите проявяват интерес към машинни инженери и млади хора, завършили специалност „Електроцентрали и мрежи”, шлосери и специалисти с познания в управлението и контрола на металообработващи машини.

    Предложенията на бизнеса не са концентрирани само в столицата и големите градове. На форума ще присъстват и компании от различни региони на България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство