петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2896 прочитания

    11-ият Годишен благотворителен бал на БФБЛ набра 46 000 лв.

    С парите ще бъдат подкрепени мащабна програма за ранна профилактика на рака на гърдата и „Лидерска академия за директори“
    31 януари 2019, 16:39 a+ a- a

    По традиция Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) стартира своя календар със събития с Годишния благотворителен бал, който събира отговорните компании в подкрепа на социални каузи.

    Единадесетото издание набра малко над 46 000 лв., които ще бъдат предоставени на стойностни проекти в областите здравеопазване и образование, съобщават от БФБЛ.

    Средствата бяха набрани чрез благотворителния търг на гала вечеря в София и томбола с атрактивни предмети и преживявания, предоставени безвъзмездно от компании-членове и съмишленици на Форума.

    Събитието привлече над 100 представители на бизнес средите, които бяха приветствани от столичния кмет Йорданка Фандъкова, почетен член на БФБЛ и дългогодишен патрон на Бала, председателя на Форума Ираван Хира и члена на Европейския парламент Ева Майдел.

    Воден от разбирането си, че два фактора стоят в основата на успешното бъдеще на страната – качествено здравеопазване и образование, Форумът ще предостави приходите от Бала тази година на важни инициативи в тези две сфери.

    Една част от набраната сума ще подпомогне мащабната скринингова програма за ранна профилактика на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и общински болници, на която БФБЛ е партньор за пета поредна година.

    С друга част от приходите ще бъде финансирана иновативната „Лидерска академия за директори“ на училища, чието пилотно издание цели да обучи директори на училища да станат по-успешни мениджъри. 

    В допълнение средствата, набрани чрез благотворителната томбола тази година, отиват в подкрепа на кампанията „Локомат за България“ за купуване на робот за рехабилитация на хора с двигателни затруднения.

    Сред акцентите на аукциона бе среща с Юрки Катайнен – заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност. Особен интерес предизвикаха и работи на Димитър Казаков-Нерон и Илия Бешков; топка с подписите на ансамбъла по художествена гимнастика; луксозно издание на Талмуда от семейната колекция на Максим Бехар; ваучери за забавления; оригинални подаръци, предоставени от чуждестранни посланици в София.

    За последните 10 години с помощта на щедри дарители благотворителната инициатива на БФБЛ предостави общо близо 300 000 лева на каузи като инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, превенция на рака на гърдата, осигуряване на семейна среда, адекватна грижа и стипендии за деца.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 19 минути
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 38 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 53 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research