неделя, 18 август 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2477 прочитания

  Всеки месец в Пловдив се отваря нов завод

  В региона работят над 75 000 души в производството, коментира заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов
  04 февруари 2019, 10:15 a+ a- a

   „Пловдив се превърна в индустриалното сърце на България през последните 10 години. В региона работят над 75 000 души в производството, което е най-компактната маса професионалисти в страната, а всеки месец се отваря нов завод. Това създава голяма динамика на пазара на труда. Средните заплати растат с над 10% в последните 5 години. Тук стотиците фабрики ценят високо добрите професионалисти и все повече компании се отварят към образователната система.“

  Това заяви заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов по време на национална среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование. Форумът, който се организира от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, събра над 200 директори на училища от цялата страна в Пловдив и бе открит официално от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

  Според министър Вълчев се очаква недостиг в секторите на техническо професионално образование – инженери, аграрната сфера, затова трябва да се провокират интересите на децата в математиката, природните науки, техниката, като това става с регламентиране на дейностите по интереси чрез преструктуриране на приема.

  „Компаниите не могат да се справят сами с подготовката на кадрите, но могат да се включат с различни програми, стажове, вкарване на различни експерти с познания от практиката, дори и без педагогическо образование. Дуалното обучение е една от тези възможности заедно със стотиците европейски и национални програми в областта на образованието“, уточни заместник-кметът Стефан Стоянов.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Прогнозират скок в предлагането на индустриални площи в Божурище, Нови Хан и Равно поле
  Автомобилната индустрия е една от най-активните в изграждането на производствени и складови площи, сочи анализ на Colliers International
  преди 2 дни
  преди 2 дни