четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1902 прочитания

    Общественият борд на TELUS International ще раздаде 170 000 лв. в полза на НПО проекти в България

    Всяка организация може да подаде проекта си до 4 март включително
    12 февруари 2019, 11:08 a+ a- a

    За пета поредна година Общественият борд на TELUS International в България е отворен за нови проекти на неправителствени организации, които да бъдат финансирани, съобщават от компанията. Проектите могат да бъдат в трите насоки, които бордът подкрепя - образование, здравеопазване и опазване на околната среда. 

    Всяка организация може да подаде проекта си от 11 февруари до 4 март включително, иззползвайки онлайн формуляр на сайта на компанията. 

    В края на месец март на своето първо заседание членовете на Обществения борд ще обсъдят и вземат решение за одобряване на проекти в зависимост от устойчивостта на решенията на обществено значими проблеми, които предлагат. Проектите преминават през предварителна селекция според всички критерии, описани на страницата на Борда. 

    Миналата година бордът разпредели 150 000 лв. между 25 проекта. Тази година сумата, която ще бъде отпусната за одобрените проекти, е 170 000 лева. Максималната сума, която може да бъде отпусната на одобрен проект на неправителствена организация е в размер до 7500 лева.

    От своето създаване през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International в България е финансирал общо 64 проекта на обща стойност 421 777 лева. Сред тях са обществено значими проекти на фондация „Сийдър“ - гр. София, Национален алианс за работа с доброволци - гр. Пловдив, „Образование без раници” - гр. София, Фондация “Карин дом” - гр. Варна, Сдружение „БАЛИЗ” - гр. Плевен и редица други.

    Общественият борд на TELUS International съществува във всяка локация, в която компанията оперира и има за цел да постави процеса на вземане на решения по обществено значими социални теми в ръцете на изтъкнати обществени лидери, известни както с професионалния си опит в сферата, в която работят, така и с филантропската си насоченост.

    Дейността на Обществения борд е част от политиката на корпоративна социална отговорност на компанията, чиято водеща философия е „да даваме, там където живеем“.

    В България Общественият борд е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Камен Кръстанов, член на еко организация Gorichka.bg и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк