четвъртък, 20 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1476 прочитания

  БСК оспорва Наредба Н-18 пред ВАС

  Основанията са противоречие с действащото европейско и българско законодателство, дискриминация, увреждане на конкуренцията и др.
  16 април 2019, 13:00 a+ a- a

  Българска стопанска камара отправи отворено писмо, с което призовава своите членове да се присъединят към инициативата за оспорване на промените в Наредба Н-18 пред Върховния административен съд (ВАС) и подаването на сигнал пред Европейската комисия (ЕК) за нарушения на европейското право, допуснати с разпоредбите на Наредба Н-18. 

  „Основните цели за обединяването на членовете на БСК са: 

  Осигуряване на широка подкрепа на предприетите правни действия от всички браншове с ясно послание, че белият бизнес не е съгласен с разпоредбите на Наредба Н-18, които налагат непосилна административна тежест, създават рискове от санкции и корупционни практики и, като резултат, ограничават малкия и среден бизнес за сметка на големия;

  Предприемане на правни действия за защита на законността и върховенството на правото в България;

  Защита на интересите на малкия и среден бизнес и неговата конкурентоспособност и оцеляване;

  Разпределяне на разходите за процедурите пред ВАС.

  Действията, които ще бъдат предприети, са следните: 

  Оспорване на измененията на Наредба Н-18 пред ВАС;

  Подаване на сигнал до ЕК.

  Основанията за оспорване на наредба Н-18 и на сигнала до ЕК са: противоречие на разпоредбите на наредба Н-18 с действащото европейско и българско законодателство, основни принципи на правото, дискриминация, увреждане на конкуренцията и др.“, се посочва в писмото.

  „Разходите за изготвяне на жалбата пред ВАС и сигнала до ЕК, извършването на правни анализи на българското и европейското законодателство, правна аргументация, такси и възнаграждения за процесуално представителство, екип от юристи и експерти, ще възлязат на около 24 500 лева с ДДС. Разходите ще бъдат разпределени между всички организации, сдружения, асоциации и дружества, които подкрепят инициативата. Колкото повече организации се присъединят и подкрепят инициативата на БСК, толкова по-ниски ще са разходите за всяка отделна организация или дружество“, се допълва там 

  „Към момента инициативата се подкрепя от: Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес; Българска асоциация за развитие на бизнес софтуер; Българска асоциация на заведенията (БАЗ); Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта и 31 търговски дружества“, съобщават още от БСК.

  Организациите, желаещи да подкрепят инициативата на БСК, трябва да заявят това до 25.04.2019г.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 минута
  Телерик Академия стартира мастър клас по дигитален маркетинг
  Програмата е насочена към практици с опит, които искат да ускорят кариерното си развитие
  преди 54 минути
  В София стартира тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци
  Мобилни пунктове ще събират опасни отпадъци от домакинства в четири столични района
  преди 20 часа
  преди 1 ден