понеделник, 17 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  918 прочитания

  Разширяват парк „Възраждане” с нови 25 декара

  На площ от 6 дка за първи път ще бъде изграден общински аквапарк
  12 юни 2019, 16:34 a+ a- a

  Фотограф: Гео Калев

   "Изграждаме нови 25 декара парково пространство към парк „Възраждане”, като 19 дка е реално паркова част, а отделно обществен аквапарк и закрит басейн с минерална вода и спа зона на останалата територия с площ около 6 дка."

  Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта, който се изгражда в момента, съобщават от Столична община. 

  Над 60% от дейностите са изпълнени. Новият парк е до парк „Възраждане” и до спортния комплекс, който бше изграден преди няколко години от общинските дружества „Спортна София” и „Софийски имоти”.

  За първи път ще бъде изграден обществен аквапарк, в който ще бъдат обособени пет различни басейна на открито – основен, детски, бебешки, развлекателен и хидромасажен, както и сграда, в която ще има закрит басеин с минерална вода и спа зона.

  От покривното ниво на сградата ще започват и стартовите площадки за водните пързалки. Предвиден е и водоналивен кът, където гражданите ще могат да си наливат минерална вода.

  Комплексът ще предлага развлекателни и спортни дейности за цялото семейство.

  В парковата част около басейните ще бъдат засадени над 600 нови дървета и храсти.

  "Работата по проекта започна, след като успяхме да защитим собствеността на тези 25 декара – посочи кметът на София. – Очаква се до края на годината строителството на завърши. Инвестицията е около 9.5 млн. лв. Столичната община запази дейностите на общинските дружества, свързани с комунални услуги, и очакваме от тях инвестиции в подобряване на градската среда. Възстановяваме и минералната баня в Банкя, а до дни ще бъде обявена и процедурата за банята в кв. ”Овча купел”.

  Тази година Столичната община възстановява и обновява 6 градски парка като части от Южен, "Княз-Борисова градина", Западен парк, градина на ул. ”Кюлуците”, ул. ”Черковна”, предстои да се работи на парка в „Дружба”. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Кои са лидерите по инвации в ЕС?
  България продължава да е на дъното, показва ново проучване
  преди 2 часа
  ЕС прие нова стратегия за Централна Азия
  Очаква се да бъдат сключени засилени споразумения за партньорство и сътрудничество (ЗСПС) със заинтересованите държави от региона
  преди 2 часа
  До 2020 у нас ще заработи суперкомпютър
  Той ще бъде най-мощният в Източна Европа, сред първите 10 в Европа и топ 50 в света
  преди 4 часа
  "Есетере България" откри втора дестилерия в Добрич
  Фирмата откри над 50 нови работни места