петък, 20 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1658 прочитания

  Борисов: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата

  Не само че не можем да поемем повече инвеститори, но и заради тези тука за близо милиард вече започва да има напрежение и с населеното място", коментира премиерът, като изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път
  12 септември 2019, 13:38 a+ a- a

  "Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстиха пътищата". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалното откриване на новия логистичен център на датската мебелна компания „Юск Бул“, който се намира в Икономическата зона София – Божурище. 

  Кoмпaниятa инвecтиpa над 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия и щe бъдaт осигуpeни 300 paбoтни мecтa.

  „Когато се правеше индустриалната зона, нямаше инвеститори. Сега дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата – над 100 хиляди на ден“, отбеляза Борисов.

  "Ще правим път през Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път, който планирахме да разширяваме няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил над 200 хил. лв. инвестиция и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме - ще направим един околовръстен път от царица Йоана, който да свързва магистралата със селото. Това възлиза над 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот, каза премиерът.

  "Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път трябва да не отпъждаме инвеститорите", допълни той. "Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктура".

  "Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет", добави министър-председателят. „Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“, посочи премиерът.

   


  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Стартира програмата "ИТ бизнесът преподава"
  До момента желание за участие са заявили 51 училища и 23 фирми, училищата могат да подават проекти до 21 октомври 2019
  преди 8 часа
  Бизнесът предлага при изплащане на болничните да се въведе период на изчакване
  Злоупотребите с болнични листове се оценяват на 200 млн. лв. годишно
  преди 8 часа
  Великобритания сподели с ЕС документи с предложенията си за Брекзит
  Страната ще направи официално предложение веднага, щом финализира плановете си
  преди 13 часа
  В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект
  Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021