вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1445 прочитания

    Очакваме увеличаване на германските туристи у нас

    Министър Ангелкова преговаря с немски туроператори за сезон Лято 2020
    16 октомври 2019, 08:39 a+ a- a

    Идната седмица в България се очакват представители на DER Touristik за подготовката на сезон 2020. Това стана ясно по време на среща между министърът на туризма Николина Ангелкова и д-р Инго Бурместер, изпълнителен директор на концерна DER Touristik за Централна Европа, която се проведе във Франкфурт.

    DER Touristik Group е европейски пазарен лидер в продажбите на пътувания и всяка година обслужва над 7 млн. клиенти. За да отговори на такова търсене, компанията включва 16 марки, като Dertour, ITS, Kuoni, Apollo и Exim Tours, и 25 специализирани туроператора, сред които са Kirker и Manta Reisen. На пазарите в Германия, Великобритания, Източна Европа и Швейцария DER Touristik Group разполага с мрежа от 2400 туристически агенции. Програмата на туроператора включва  205 тематични и пазарни каталога.

    Министър Ангелкова отново подчерта, че Германия е ключов пазар за българския туризъм. За нас е изключително важно да привлечем германските посетители чрез разнообразни продукти и услуги, така че да увеличим туристите в месеците май, юни и септември, обясни още тя. Страната ни е позната като стабилна дестинация за организиран туризъм и е много важно туроператорите от ранга на DER Touristik да насочат програмите си към България за сезон 2020 и за следващите години, уточни Ангелкова.

    От своя страна д-р Инго Бурместер заяви, че България е много важен пазар за компанията. Страната Ви е красива и приятелски настроена, ние искаме да работим с нея и да стабилизираме чартърите към България, каза той. 

    Министър Ангелкова благодари за полезната среща и подчерта, че очаква бъдещата  ползотворна съвместна работа да увеличи значително германските туристи у нас през следващата и идните години.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 3 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 4 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 5 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 8 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ