събота, 16 ноември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  623 прочитания

  Очакваме увеличаване на германските туристи у нас

  Министър Ангелкова преговаря с немски туроператори за сезон Лято 2020
  16 октомври 2019, 08:39 a+ a- a

  Идната седмица в България се очакват представители на DER Touristik за подготовката на сезон 2020. Това стана ясно по време на среща между министърът на туризма Николина Ангелкова и д-р Инго Бурместер, изпълнителен директор на концерна DER Touristik за Централна Европа, която се проведе във Франкфурт.

  DER Touristik Group е европейски пазарен лидер в продажбите на пътувания и всяка година обслужва над 7 млн. клиенти. За да отговори на такова търсене, компанията включва 16 марки, като Dertour, ITS, Kuoni, Apollo и Exim Tours, и 25 специализирани туроператора, сред които са Kirker и Manta Reisen. На пазарите в Германия, Великобритания, Източна Европа и Швейцария DER Touristik Group разполага с мрежа от 2400 туристически агенции. Програмата на туроператора включва  205 тематични и пазарни каталога.

  Министър Ангелкова отново подчерта, че Германия е ключов пазар за българския туризъм. За нас е изключително важно да привлечем германските посетители чрез разнообразни продукти и услуги, така че да увеличим туристите в месеците май, юни и септември, обясни още тя. Страната ни е позната като стабилна дестинация за организиран туризъм и е много важно туроператорите от ранга на DER Touristik да насочат програмите си към България за сезон 2020 и за следващите години, уточни Ангелкова.

  От своя страна д-р Инго Бурместер заяви, че България е много важен пазар за компанията. Страната Ви е красива и приятелски настроена, ние искаме да работим с нея и да стабилизираме чартърите към България, каза той. 

  Министър Ангелкова благодари за полезната среща и подчерта, че очаква бъдещата  ползотворна съвместна работа да увеличи значително германските туристи у нас през следващата и идните години.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  ЕС не се справя с антимикробната резистенстност
  Според Европейската сметна палата има известен напредък, но годишно от нелечими бактерии в ЕС умират 33 000 души, а икономическата цена е €1,5 млрд.
  преди 14 часа
  Хонконг изпадна в рецесия
  Това се случва за първи път от 10 години насам
  преди 14 часа
  15 държави поискаха търговски компенсации заради Брекзит
  Държави от различни точки по света са притеснени за своя износ за ЕС
  преди 15 часа
  Предложението за болничните ще бъде ревизирано
  Първият ден ще се плаща на родителите, които гледат болни деца, и при трудови злополуки
  преди 16 часа
  Amazon оспорва сделката на Пентагона с Microsoft
  Тя е на стойност близо 10 милиарда щатски долара
  преди 19 часа
  Очаква се най-много българи да подадат докуметни за уседналост във Великобритания
  Над 600 000 европейци са кандидатствали само през октомври