петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1060 прочитания

    Ангелкова: Готови сме за зимния туристически сезон

    Община Самоков е една от новите 5 ЕДЕН дестинации за здравен и балнеотуризъм, които ще бъдат рекламирани у нас и в Европа
    21 октомври 2019, 09:48 a+ a- a

    Към момента заявените полети на летище София, които са показателни и за очаквания поток туристи към Боровец, очертават запазване на нивата от миналия зимен сезон и ръстове на някои пазари. Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова в Боровец по време на традиционна среща за готовността на местната власт и бизнеса в навечерието на зима 2019/2020.

    Туристите в Самоков също устойчиво бележат ръст. Реализираните нощувки през миналия зимен сезон са с ръст над 5%. От януари до август 2019 г. реализираните нощувки тук са общо над 550 хил. с 10% увеличение и регионът се утвърждава все по-категорично като дестинация за четири сезона, стана ясно от думите на министъра.

    Министър Ангелкова се спря на голямото значение на културно-историческия туризъм за страната и за Самоковския край. Общината и Софийска област са включени в трите вида тематични дестинации, които министерството разработи - културно-исторически, балнео- и СПА и винено-кулинарни. Чрез Белчин община Самоков е избрана и сред новите 5 ЕДЕН дестинации за здравен и балнеотуризъм, които ще бъдат рекламирани чрез специализирана мрежа у нас и в Европа.

    Всички представители на контролните органи докладваха за готовността си да гарантират спокоен и сигурен зимен сезон. Представителите на АПИ, ДНСК, Гранична полиция, МВР и др. са провели необходимите дейности в очакване на зимата. От вътрешността на страната ще има командировани полицаи и този сезон.

    Концесионерът на ски зона Боровец също обяви, че е напълно готов за старта на новия сезон. Всички туристи трябва да са спокойни за безопасността на съоръженията. Осигурена е нова техника, която позволява пистите да се обработва своевременно.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 28 минути
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 34 минути
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 1 час
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 1 час
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 2 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове