сряда, 26 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  408 прочитания

  Какво си обещават българите в деня на любовта и виното?

  Вижте какво показва проучване на "Галъп интернешънъл"
  14 февруари 2020, 13:58 a+ a- a

  Българите си обещават да казват по-често "обичам те", да отделят повече време на близките си хора и да се усмихват повече през 2020. Това сочат данни от януарското изследване на "Галъп интернешънъл".

  74% от запитаните заявяват, че ще казват по-често „обичам те“ през 2020. 12 на сто не смятат, че ще го правят, а 14% се колебаят в отговора си. По-младите са и по-склонни да си го обещават. Оказва се, че жените ще казват „обичам те“ повече, отколкото мъжете.

  69% пък заявяват, че ще ограничат вредните си навици, 17% признават, че нямат такова намерение, а 14 на сто се колебаят. Хората с по-висок образователен статус са и по-склонни да коригират поведението си. Дали хората нареждат виното след вредните навици, не е ясно, но в деня на виното и романтиката, вижда се, че българите са малко по-склонни да си обещават и любов, и самодисциплина, но все пак любовта побеждава с малко, отбелязват от "Галъп интернешънъл".

  Оказва се, че едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора – 91% го споделят. Осъществяването на поне една своя мечта пък си обещават 73 на сто от българите, а 84% вярват, че ще се усмихват повече.

  68% твърдят, че ще засядат дърво, 63 на сто смятат, че ще вземат участие в поне една благотворителна инициатива. 33% приемат да осиновят бездомно животно. Няма обаче и кой знае колко ентусиазъм в четенето – 48% са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга. Това са двете обещания, които събират най-малко популярност.

  Сравнително непопулярно е и обещанието пред себе си да харчиш по-малко пари – 53 на сто се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас, например, биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  преди 3 часа
  Големите летища в страната не отчитат спад на пътниците
  Обстановката е спокойна, предприети са допълнителни мерки, уточняват от аерогарите
  преди 3 часа
  Учен от Харвард: До 70% от хората по света ще бъдат заразени с коронавирус
  Най-вероятно заразата няма да бъде овлядана, прогнозира професорът по епидемиология Марк Липсич
  преди 4 часа
  България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в сферите на транспорта, туризма и инвестициите
  София и Атина ще си партнират в привличането на инвестиции и реализация на нови инвестиционни проекти
  преди 4 часа
  Можем ли да получим парите си при отменени заради коронавируса пътувания?
  От КЗП разясняват при какви условия може да ни върнат парите