четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1432 прочитания

    Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли

    „Много е рано да се правят оценки и преценки за есента“, заяви здравният министър
    06 юли 2020, 13:57 a+ a- a

    Тази сутрин се е провела редовна среща при премиера Бойко Борисов с членове на Националния оперативен щаб, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. На срещата е взето решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец юли. Целта е запазване възможността на министъра на здравеопазването да издава заповеди за предприемане на мерки за намаляване разпространяването на коронавируса в страната. Това съобщи на извънреден брифинг министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

    Друго решение, което е взето на срещата, е за засилване на контрола за спазване на мерките в цялата страната. Ще бъде препоръчано на областните щабове да засилят контрола на своята територия, както и при необходимост да въвеждат нови мерки съобразявайки се обстановката в техния регион и в рамките на тяхната компетентност. Също така ще им бъде препоръчано да намалят до минимум масовите мероприятия – „в последните седмици наблюдаваме силно разпространение точно при такива мероприятия“, обясни министър Ананиев.

    Здравният министър заяви, че ще издаде подробна заповед за това гражданите на кои държави ще могат да влизат на територията на страната и при какви условия.

    В отговор на журналистически въпрос министър Ананиев каза, че все още сме в първата фаза на заболяването. За да настъпи втора фаза, трябва да приключи първата, да има значително занижаване на новите случаи за продължителен период от време и тогава да се обяви за приключила. „Много е рано да се правят оценки и преценки за есента“, заяви още здравният министър.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС