четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    948 прочитания

    Планът за инвестиции за Европа подкрепя изграждането на детска болница в Бургас

    Новата болница ще бъде в сграда с нулеви емисии, свързана със съществуващата болница на Бургаския университет
    07 юли 2020, 16:13 a+ a- a

    Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), финансирана от Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси, ще подпомогне община Бургас с цел улесняване на изготвянето на проект за изграждане на първата болница за деца в страната. Консултантската подкрепа ще включва цялостно проучване за осъществимост с функционално планиране и предварителни проекти за болницата. Новата болница ще бъде в сграда с нулеви емисии, свързана със съществуващата болница на Бургаския университет.

    Изграждането на новата болница е неотменна част от инвестиционната програма на община Бургас за периода 2020-2023 и освен това се смята от Министерството на здравеопазването за важен елемент от стратегията на страната в областта на здравеопазването.

    Новата болница ще посрещне здравните нужди на децата и младежите в гр. Бургас — един от най-бързо развиващите се градове в България.

    Благодарение на консултантската подкрепа от страна на ЕИБ и на международни експерти консултанти общината ще получи цялостно проучване за осъществимост, включващо функционално планиране и предварителни проекти за болницата, в съответствие с най-добрите международни практики и стандарти.

    Наред с това предоставянето на консултантска подкрепа ще бъде от решаващо значение за отключването на достъпа до финансиране за този амбициозен проект, в т.ч. евентуално от европейските структурни и инвестиционни фондове и ЕИБ (в рамките на Европейския фонд за стратегически инвестиции). Новото съоръжение ще бъде от особено значение за региона поради концентрацията в него на утвърдени здравни заведения и образователни програми.

    Проектът, който трябва да бъде завършен до 2024, ще подпомогне също така икономическия растеж и ще спомогне за създаването на работни места за специалисти, като ще привлече повече инвестиции в този ключов за българската икономика сектор.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 5 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 5 часа
    преди 20 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 21 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 22 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата