понеделник, 10 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  360 прочитания

  Планът за инвестиции за Европа подкрепя изграждането на детска болница в Бургас

  Новата болница ще бъде в сграда с нулеви емисии, свързана със съществуващата болница на Бургаския университет
  07 юли 2020, 16:13 a+ a- a

  Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), финансирана от Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси, ще подпомогне община Бургас с цел улесняване на изготвянето на проект за изграждане на първата болница за деца в страната. Консултантската подкрепа ще включва цялостно проучване за осъществимост с функционално планиране и предварителни проекти за болницата. Новата болница ще бъде в сграда с нулеви емисии, свързана със съществуващата болница на Бургаския университет.

  Изграждането на новата болница е неотменна част от инвестиционната програма на община Бургас за периода 2020-2023 и освен това се смята от Министерството на здравеопазването за важен елемент от стратегията на страната в областта на здравеопазването.

  Новата болница ще посрещне здравните нужди на децата и младежите в гр. Бургас — един от най-бързо развиващите се градове в България.

  Благодарение на консултантската подкрепа от страна на ЕИБ и на международни експерти консултанти общината ще получи цялостно проучване за осъществимост, включващо функционално планиране и предварителни проекти за болницата, в съответствие с най-добрите международни практики и стандарти.

  Наред с това предоставянето на консултантска подкрепа ще бъде от решаващо значение за отключването на достъпа до финансиране за този амбициозен проект, в т.ч. евентуално от европейските структурни и инвестиционни фондове и ЕИБ (в рамките на Европейския фонд за стратегически инвестиции). Новото съоръжение ще бъде от особено значение за региона поради концентрацията в него на утвърдени здравни заведения и образователни програми.

  Проектът, който трябва да бъде завършен до 2024, ще подпомогне също така икономическия растеж и ще спомогне за създаването на работни места за специалисти, като ще привлече повече инвестиции в този ключов за българската икономика сектор.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 минути
  Туроператори предложиха промяна на методологията за отчитане на случаите с COVID-19 у нас
  Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обясни, че се очаква и следващият летен сезон да е тежък
  преди 37 минути
  Координатор ще отговаря за привеждането на пациенти с COVID-19 в столични болници
  На този етап леглата в Софийска област са достатъчни и не е нужно да бъдат разкривани допълнителни
  преди 59 минути
  преди 1 час
  53 нови случая на Covid-19 в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени инфекции на новия коронавирус в страната са 13 369
  07 август 2020, 11:23
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват