четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5021 прочитания

    Това ще е вторият град с метро у нас

    Мотивите за изграждане на „леко метро“ са увеличения брой на автомобили в града и намалената пропускателна способност на уличната мрежа
    28 септември 2020, 09:50 a+ a- a

    Изграждане на скоростен екологичен транспорт във Варна е едно от предложенията, които разгледа на заседанието си ПК”Финанси и бюджет”, съобщават от пресслужбата на ОбС-Варна.

    Ако проектът се осъществи, т. нар. „леко метро“ ще обхваща трасето от индустриалната зона на града до курортния комплекс „Златни пясъци“.

    Предложението ще се реализира като част от инфраструктурния обект „Проектиране на реконструкция на бул. „Цар Освободител” в участъка от бул.“Васил Левски” до пътен възел Летище, район Младост, район Владислав Варненчик“.

    Мотивите за изграждане на „леко метро“ са увеличения брой на автомобили в града и намалената пропускателна способност на голяма част от формираната улична мрежа.

    Не на последно място причини са влошената екологична обстановка, големите задръствания и трудното предвижване с градския транспорт.

    Заложената сумата от 240 000 лв. ще бъде изразходвана за предпроектни проучвания, за определяне на терен за депо и изграждане на бул.”Цар Освободител” и изготвяне на техническо задание за избор на изпълнител за изготвяне на инвестиционен проект – фаза технически проект.

    Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Варна за 2020 като компенсирана програма. Решението ще бъде окончателно прието на заседание на ОбС-Варна.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 16 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 18 часа
    преди 21 часа