сряда, 02 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  424 прочитания

  Забраняват масите и консумацията на място на откритите Коледни базари в София

  Отвори още един специализиран КОВИД-кабинет към 25 ДКЦ в столицата
  20 ноември 2020, 13:56 a+ a- a

  Забранява се разполагането на маси и консумацията на място на територията на откритите Коледните базари в София. Забранява се и поставянето на открити сцени с провеждане на културна програма. Това реши на свое заседание софийския оперативен щаб.

  Функционирането на базарите ще е разрешено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Организаторите на Коледните базари трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора, въвежда се еднопосочност на движението и трябва да се осигурят отделни вход и изход.

  На територията на базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

  На територията на общината ще функционират три коледни базара – в пространството на Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков.

  При установяване на нарушения и неспазване на въведените противоепидемични мерки, пазарите ще бъдат затваряни.

  На територията на Столична община продължава засиления контрол от служители на СДВР, Общинска полиция, Центъра за градска мобилност, Столичния инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. За периода от 10.10.2020 до 18.11.2020 са направени 18 636 проверки. От началото на месец ноември екипи на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

  От днес, 20 ноември, отвори още един специализиран КОВИД-кабинет към 25 ДКЦ. Така специализираните кабинети за преглед на хора с грипоподобни симптоми към общинските ДКЦ са вече 11. До момента в тях са прегледани 1982 граждани, направени са 1904 антигенни теста, като положителните са 549 или 28% от тестовете.

  В началото на следващата седмица софийския оперативен щаб ще вземе решение за обучението в училищата. До 27 ноември учениците от 6 до 12 клас се обучават дистанционно, а учениците от начален етап на образование и 5 клас се обучават присъствено.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  преди 1 час
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия
  преди 1 час
  Paynetics разширява присъствието си в Европа
  Това става в рамките на програмата Mastercard Accelerate
  преди 3 часа
  Великобритания одобри ваксината на Pfizer
  Ваксинацията ще започне в началото на следващата седмица
  преди 4 часа
  ОИСР: За възстановяване са необходими продължителна фискална подкрепа и действия в сферата на здравеопазването
  Възстановяването ще бъде неравномерно между страните и секторите и може да доведе до трайни промени в световната икономика
  преди 4 часа
  Приет е Националният план за готовност при пандемия
  До края на седмицата ще бъдат осигурени фризери и хладилници за обезпечаване на първата доставка на ваксина срещу Covid-19