сряда, 02 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  473 прочитания

  Посолството на САЩ и "Америка за България" с кампания за борба с Covid-19 на стойност 1 млн. долара

  Кампанията ще осигури материали в подкрепа на болници, медицински центрове и здравни работници
  20 ноември 2020, 15:50 a+ a- a

  Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ обявяват нова кампания в борбата с разпространението на COVID-19 – „Healing Together” (#ВъзстановявамеСеЗаедно).

  В следващите няколко месеца Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ ще осигурят допълнителни 1 милион долара (1,66 милиона лева) под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19 в страната. Тази кампания ще осигури материали в подкрепа на болници, медицински центрове и здравни работници.

  Първото голямо дарение в кампанията “Healing Together” е направено миналата седмица. Посолството на САЩ предостави 7 000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни болести.

  Кампанията включва също и финансиране за държавни болници и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 долара (1,22 милиона лева), осигурени от Европейското командване към Министерството на отбраната на САЩ. Освен това Фондация „Америка за България“ ще предостави така необходимата подкрепа за българските медицински работници.

  Тази година правителството на САЩ вече предостави 783 000 долара (1,3 милиона лева) в борбата с COVID-19 в България. Тази сума включва средства от Американската агенция за международно развитие, която осигури продължаващата и до този момент социално-икономическа помощ за местни общности и подпомогна организации от гражданския и медийния сектор в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския тръст.

  Освен това Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ си сътрудничиха с Американската търговска камара в България и Българския дарителски форум в кампанията „Обединени срещу COVID-19“ по-рано тази година. Тази кампания предостави 1 милион лева на местни организации, работещи в борбата с COVID-19 в различни градове в цялата страна.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 минути
  преди 31 минути
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия
  преди 39 минути
  Paynetics разширява присъствието си в Европа
  Това става в рамките на програмата Mastercard Accelerate
  преди 2 часа
  Великобритания одобри ваксината на Pfizer
  Ваксинацията ще започне в началото на следващата седмица
  преди 3 часа
  ОИСР: За възстановяване са необходими продължителна фискална подкрепа и действия в сферата на здравеопазването
  Възстановяването ще бъде неравномерно между страните и секторите и може да доведе до трайни промени в световната икономика
  преди 3 часа
  Приет е Националният план за готовност при пандемия
  До края на седмицата ще бъдат осигурени фризери и хладилници за обезпечаване на първата доставка на ваксина срещу Covid-19