сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  11435 прочитания

  Какво е да работиш в Anakatech?

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Ива Николова, HR мениджър на Anakatech
  19 март 2021, 09:52 a+ a- a

  Ива Николова - HR мениджър на Anakatech. Снимка: Личен архив

  Anakatech е иновативна технологична компания, фокусирана върху разработването на своя iGaming платформа за мобилни и web игри. Компанията е създадена в Израел през 2009 г., като през 2013 г. отваря и свой офис в София. Благодарение на разрастващите се екипи от висококвалифицирани професионалисти Anakatech предлага на своите клиенти експертно разработен софтуер, клиентски съпорт, разнообразна селекция от игри и цялостни бизнес решения. От началото на 2018 г. работи в нов модерен офис, разположен в центъра на София. 

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Ива Николова, HR мениджър на Anakatech.

  Име: ISGBG / Anakatech
  Сфера на дейност: софтуерна разработка
  В България е от: 2013
  Брой служители глобално: 300+
  Брой служители в България: 200+
  Офиси в България: София, ул. „Алабин“ 1, Telus Tower
  Основни продукти: онлайн игри

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  Работата ни е фокусирана върху всички аспекти от игралните операции - от разработването на игри до поддръжката им за наши партньори и крайни клиенти. Целта ни е да допринесем с качествени услуги към работата на нашите партньори, като същевременно предлагаме на крайните потребители ненадминато игрално преживяване и революционни продукти. Предлагаме напълно персонализирани решения, подходящи за всички клиенти, които искат да направят своето онлайн присъствие в областите скреч карти, слотове и лотарийни игри по-ярко. 

  Панорамна гледка от офиса нa компанията в Telus Tower

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  През последните няколко години броят на служителите ни нараства постоянно, като към момента за нас работят малко над 200 професионалисти, разпределени в следните отдели:

  • R&D, където са съсредоточени нашите Front end, Back end и Web програмисти;

  • QA отдел, отговорен за автоматизираното и ръчно тестване;

  • Game студиа с художници и аниматори, занимаващи се с дизайна и продукцията на игри;

  • Маркетинг; тук работят колеги като графични дизайнери, афилиейт екперти, Media Buyer специалисти;

  • Операции – отговорни за обслужване и задържане на клиенти, риск, разплащания и др.).

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  В момента имаме активен подбор на специалисти владеещи различни чужди езици, които да станат част от оперативния отдел като скоро ще стартираме и подбор на кадри с тайски език. Най-често отворените ни позиции са за Front-end програмисти с Angular, Java Back-end програмисти и QA специалисти. Опитът на търсените от нас професионалисти варира от начинаещи до експерти като до голяма степен предходен опит от индустрията винаги е предимство. 

  Ski day в Боровец с различни занимания - преход в планината, конна езда, каране на ски или сноуборд, ски училище за начинаещи

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  При разработването на игри използваме най-новите технологии, като за бекенда това са Java 11, Spring Boot и NodeJs, а за фронтенда - Angular, React и Redux. За бази данни използваме MySQL и Redis, а ActiveMQ Artemis - за разпределител на съобщения. Продуктите, които разработваме ги хостваме в Google Cloud, чрез Docker контейнери. Също така имаме и собствен фреймуърк за автоматизирано тестване, базиран на Selenium с Java и Cucumber. При уеб разработката използваме PHP, Javascript, jQuery, React, MySQL. Като платформа ползваме Wordpress. 

  Модерен дизайн и комфортни работни пространства

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Гордеем се с това, че от години предлагаме възможност за старт на кариерата на кандидати без предходен опит, благодарение на регулярните ни стажантски програми. Стажът при нас е платен и е с продължителност от 6 месеца. Имаме множество примери за успешно кариерно развитие на колеги, започнали своя кариерен път при нас и продължаващи да се развиват в компанията като Junior специалисти. 

  Екипен тиймбилдинг на езерото Панчарево

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Процесът по въвеждане на нови служители претърпя промяна спрямо новата нормалност. В първия работен ден посрещаме в офиса новите колеги, за да се запознаем на живо и да ги въведем в света на Anakatech. Следва представяне във вътрешните ни канали с информация за позицията, екипа, опита и отговорностите на новопостъпилия колега, както и насоки за хобитата и любимите занимания в свободното време. Запознаването с екипа става виртуално, а с ментора, който прави техническото въвеждане срещата е на живо само през първия работен ден. Информация за новите колеги включваме и по време на ежемесечните ни Anakalife събития, в които правим обзор на всички новости в работен и бизнес план около компанията. Благодарение на кампанията ни Hidden talents in Anakatech успяваме да представим колегите и в друга светлина – не само като добри професионалисти, но и като интересни личности с разнообразни и вълнуващи занимания.

  Релакс зона в офиса на Anakatech

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  В Anakatech има възможноност за кариерно развитие в няколко аспекта. По хоризонтала – от стажант през Junior и Regular позиции до Senior такива, и по вертикала – тиймлидерска или мениджърска позиция или преориентиране към друг екип. В компанията имаме множество примери и за двата вида кариерно развитие. Започнахме и кампания в социалните ни канали, с която разказваме успешните истории за израстване на наши колеги в компанията.

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Предлагаме богат пакет от социални придобивки като допълнително здравно осигуряване с най-високи лимити с опция за онлайн консултации с лекар; множество корпоративни отстъпки, 20+ дни платен годишен отпуск като за всяка прослужена година в компанията добавяме по още един ден и така до 30. Грижим се за благосъстоянието на нашите колеги с организирането на тематични онлайн работилници. Периодично каним вдъхновяващи гост лектори, с които дискутираме интересни теми. Имаме специално отношение към личните празници на нашите колеги с подаръци за сватба, бебе или рожден ден. В момента имплементираме програма за признание към дългогодишните ни служители с  appreciation награди спрямо стажа в компанията – 3, 5, 7 и 10 години.

  Тематично Коледно парти „Вечерта на оскарите“

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  В Anakatech използваме най-новите технологии при разработването на нашите игри. Мениджмънт екипът в България е изграден от амбициозни и целеустремени професионалисти, вслушващи се в идеите на своите служители и грижещи се за кариерното им развитие. Освен това за нас работят професионалисти от различни националности, с различна култура, а това ни прави още по-пъстри. Стремим се постоянно към разширяване на портфолиото ни от игри и пазарите, на които искаме да оперираме, затова и често разрастваме екипите си. Добрата колаборация, откритата комуникация, подкрепата на колегите, постигането на високи резултати и work-life балансът са едни от най-важните неща, които са залегнали в корпоративните ценности и култура на Anakatech.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Anakatech/Ай Ес Джи Би Джи ЕООД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  PISA представи първата си оценка на творческото мислене при 15-годишните
  Българските ученици са с резултат по-нисък от средния за ОИСР
  преди 11 часа
  Хибридният модел на работа не влияе негативно върху продуктивността
  Вижте какво показва проучване, публикувано в сп. Nature
  преди 12 часа
  Платформата за инвестиране Freedom24 открива представителство в България
  Компанията обслужва повече от 250000 клиенти в Европейския съюз
  преди 13 часа
  МИР и ЕК сключиха Меморандум за сътрудничество в областта на зеления водород
  Чрез него ще се повиши участието на български предприятия и научни организации в конкурсите за финансиране на изследователски и демонстрационни проекти към Съвместното предприятие „Чист водород“
  преди 16 часа
  Възнагражденията на висшия мениджмънт в САЩ се увеличават рекордно
  Ръстът е 3 пъти по-голям от този при заплатите на служителите