събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7266 прочитания

  БТК май си намери нов собственик

  Обединение между Корпоративна търговска банка (КТБ) и руската VTB Capital е най-вероятният купувач на българския телеком
  20 юли 2012, 11:45 a+ a- a

  До есента Българската телекомуникационна компания (БТК) вероятно ще има нов собственик. Почти сигурно е, че това ще е консорциум между Корпоративна търговска банка (КТБ) и руската VTB Capital.

  Информацията потвърди пред „Капитал” мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. „Консорциумът между КТБ и VTB бе избран за предпочитания купувач за компанията от комитета на основните кредитори... До последно обаче не може да се каже има ли сделка или не, тъй като има много подробности за уточняване”, подчертава Василев пред изданието.

  Предстоящата сделка потвърди и самата БТК със съобщение на сайта си. „Главният координационен съвет на старшите обезпечени кредитори на БТК и нейната компания майка принципно са се споразумели относно условията за продажба на БТК на двама финансови инвеститори”, гласи съобщението на компанията.

  „Сделката трябва да получи съответните одобрения от страна на инвеститорите, на някои компании от Групата и от старшите обезпечени кредитори”, допълват от БТК.

  „Планира се продажбата и преструктурирането да бъдат осъществени чрез компромисна схема, която се очаква да стартира по-късно този месец”, се посочва още в съобщението.

  Очаква се цената да бъде в рамките между 0,81 лева и 1,92 лева на акция, посочват от БТК.

  В случай че всички предварителни условия за осъществяване на преструктурирането са спазени, сделката се очаква да бъде приключена през септември 2012, допълват от компанията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 2 дни
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 2 дни
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 2 дни
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица