четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  11902 прочитания

  Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател - пред Economy.bg разказва Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Cognyte Bulgaria
  08 юли 2021, 17:24 a+ a- a

  Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Cognyte Bulgaria. Шломи има богат опит като предприемач, иноватор и основател на стартиращи фирми. През последните 15 години заема управленски роли във водещи софтуерни компании както в България, така и в Израел.

  Cognyte (бивша компания на Verint) е глобален лидер в софтуера за анализ на сигурността. Софтуерът на компанията обединява, анализира и визуализира различни набори от данни в мащаб в помощ на организациите за сигурност. Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави ползват решенията на Cognyte.

  Преди отделянето си през февруари 2021 г., Cognyte е част от Verint Systems Inc. През 2012 г. Verint придобива стартираща компания в България, наречена Focal Info. По-късно тя е преименувана на Verint Systems Bulgaria, а през 2021 г. става Cognyte Bulgaria. 

  Какви възможности за кариерно развитие предлага технологичната компания, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех? Пред Economy.bg разказва Шломи Уайзъл, генерален мениджър на Cognyte Bulgaria.

  Име: Cognyte Bulgaria
  Сфера на дейност: Разработка на софтуер за анализ на сигурността
  Оперира в България от: 2012 г.
  Брой служители в световен мащаб: ~ 2000
  Брой служители в България: ~ 120
  Офиси в България: София 1618, бул. Цар Борис III 159
  Основни продукти/марки: Разследващ анализ, анализ на оперативното разузнаване и анализ на заплахите.
  Клиенти/Пазари: Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави.„

  С какво се занимава компанията - кои са основните продукти и услуги?
  Нашият софтуер обединява, анализира и визуализира различни набори от данни в мащаб, за да помогне на организациите за сигурност да намерят дори „игла в купа сено“. Над 1000 правителствени и корпоративни клиенти в повече от 100 държави разчитат на решенията на Cognyte, за да ускорят процеса при разследване на казуси, засягащи сигурността и успешно да идентифицират, неутрализират и предотвратят заплахи за националната сигурност, да осигурят непрекъснатост на бизнеса и киберсигурността.

  Нашите решения обхващат три категории - разследващ анализ, анализ на оперативното разузнаване и анализ на заплахите. Всяка категория се характеризира със специфични предизвикателства за сигурност. В допълнение, нашата платформа за анализ е проектирана около отворена, модулна и мащабируема архитектура, за да позволи на клиентите да се справят с широк спектър от заплахи за сигурността.

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Нашите държавни клиенти сa правителства по целия свят, включително национални, регионални и местни държавни агенции. Нашите корпоративни клиенти сa търговски клиенти и клиенти за физическа сигурност. 

  Компанията в цифри
  • $ 463 млн. приход FYE 2020
  • Търгува се на Nasdaq (CGNT)
  • 1000+ клиенти (държавни и корпоративни) в над 100 държави
  • 16 офиса глобално
  • 7 центъра за научноизследователска и развойна дейност глобално

  Колко офиса има компанията по света и къде? Колко офиса има в България?
  16 административни офиса глобално, 7 центъра за научноизследователска и развойна дейност глобално, като един от тях е в България.

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  Ние имаме над 2000 служители по целия свят. Екипът в България наброява 120 души и включва разработчици, QA, DevOps, инженери по системна интеграция, инженери на теренна поддръжка и предварителни продажби. 

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Нашият офис в София се разраства и ние непрекъснато търсим опитни професионалисти със силни технологични познания.  Имаме и стажантски работни места за разработчици в началото на кариерата им. Предлагаме големи възможности за мобилност в рамките на организацията - нашите служители се радват на обещаващи възможности за кариера и постоянно се насърчават да учат, да растат и да се развиват.

  Търсим експерти в областта на машинното обучение, Deep Learning и Python, Java, Kafka, Spring и Big Data, автоматизирано тестване, тестване на производителността и осигуряване на качеството.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Да. Имаме чудесни възможности за хора с различни нива на опит и страхотно сътрудничество с различни софтуерни академии.

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  JavaScript, ReactJS, Angular, AngularJs, VueJS, Material UI NodeJS Electron, TypeScript C# ASP.NET, WPF, WCF, EntityFramework, Java, Java Spring, Java Hibernate, Grafana, Prometheus, Kibana, LogStash, Big Data/Search Engines/Queues, Apache, Spark, Nuxeo, Attivio K.

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Всички служители се възползват от добре изграден и структуриран онбординг план. Това включва официално обучение чрез вътрешния сайт за обучение (базиран на Cornerstone) и пълен достъп до LinkedIn Learning за всички служители. За улеснение на новопостъпилите е създадена Buddy Program, чрез която новите служители опознават екипа, културата и могат да се възползват от съвети и трикове за безпроблемно и успешно интегриране в компанията.

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Cognyte е компания, която предлага редица възможности за обучение, растеж и развитие. Възможностите са достъпни както на местно ниво в България, така и в световен мащаб в нашите 16 офиса на 5 континента. 

  Ние поставяме силен акцент върху непрекъснатото обучение и развитие с редица възможности, за да могат нашите служители да бъдат удовлетворени. Такива са: система за управление на обучението чрез Cornerstone; свързано обучение; обучение на живо чрез нашата академия Cognyte и допълнителни курсове, които обогатяват меките и техническите умения на служителите. 

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Служителите на Cognyte се радват на възможността да учат и да растат, като в същото време се движат хоризонтално и вертикално в и между екипите. Те обичат да се справят с някои от най-сложните предизвикателства в света и се гордеят, че са част от организация, която се стреми да направи света по-безопасно място. На местно ниво нашите служители в България могат да се възползват от ваучери за храна, здравна и зъболекарска грижа, надбавка за транспорт, Мултиспорт карта.

  Какво не знаят хората за компанията, но е важно да знаят според Вас?
  Ние сме не само добър работодател и място за развитие на кариерата, но и действаме почтено и се гордеем, че сме част от нещо с трайно и значимо въздействие. Радваме се, че работата ни прави света по-безопасен. Намираме смисъл, като допринасяме за местни общности чрез различни програми. Стремим се да изградим истински и значими взаимоотношения с нашите колеги, основани на доверие и сътрудничество, което подхранва нашето силно чувство за сплотеност. 

  Стремим се да създадем стойност за нашите клиенти и партньори, външни и вътрешни. Изграждаме значими взаимоотношения, за да отговорим на техните нужди и да надминем техните очаквания. 

  Справяме със сложните предизвикателства и ситуации, обединяваме се и работим в екип, за да намерим правилните решения. Не правим компромиси, като просто свършим работата, а се стремим да я свършим безупречно. 

  Нашият пазар непрекъснато се развива и ние също, за да останем на върха. Стремим се да растем и да се учим, като постоянно търсим нови възможности. Не спираме да разширяваме границите си и да преоткриваме себе си.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на КОГНАЙТ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
  Какво е да работиш в Melon?
  Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
  Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
  Какво е да работиш в Delta Source? 
  Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
  Какво е да работиш в Лидл България?
  Какво е да работиш в МенторМейт?
  Какво е да работиш в Proxiad?
  Какво е да работиш в Endava?
  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 минути
  преди 15 часа
  ЕК предлага бюджет за догодина от 189,3 млрд. евро
  Сред приоритетите му са икономическо възстановяване, стратегическа автономност и създаване на работни места
  преди 15 часа
  Melexis: Планираме до края на 2023 да разширим екипа си в България с още 70 души
  1.1 млрд. чипа е доставил българският екип на Melexis през 2022
  преди 17 часа
  ЕС отпуска 1.23 млрд. за подобряване на психичното здраве
  Около 84 млн. души в ЕС са били засегнати от проблеми, свързани с психичното здраве, още преди пандемията
  преди 18 часа
  Teva инвестира 15 млн. евро в ново производство в Троян
  То ще увеличи работещите в завода до 300 души
  преди 20 часа
  Мусала Софт откри офис в Кайро
  С близо 80 служители компанията позиционира Египет като следващия си голям технологичен център