четвъртък, 21 октомври 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  488 прочитания

  TELUS International ще раздаде над 100 000 лв. в полза на местните общности

  Фондацията на TELUS International в България кани фондации, сдружения и други юридически лица с нестопанска цел да кандидатстват за финансиране
  11 октомври 2021, 13:06 a+ a- a

  Фондацията на TELUS International в България обяви, че кани фондации, сдружения и други юридически лица с нестопанска цел да кандидатстват за финансиране на социалнозначими проекти в подкрепа на местните общности. Финансират се проекти в областите здравеопазване, образование и околна среда.      

  Максималната сума на подкрепа за един проект е 15 000 лв. Крайният срок за кандидатстване е 23:59 часа на 27 октомври (сряда) 2021 г.

  Тази година фондация „Обществен борд на TELUS International в България“ отново разпределя общо 170 000 лв. на одобрените проекти.  В рамките на първата отворена покана за кандидатстване тази година членовете на Обществения борд вече класираха за финансиране 5 социалнозначими проекта в помощ на местните общности на обща стойност 67 470 лв. Така сумата, която предстои да бъде разпределена, е на обща стойност 102 530 лв.

  От месец юни тази година, съставът на членовете на Обществения борд, които класират проекти за финансиране от фондацията, е с обновен състав поради изтичане мандатът на някои от тях. Председател на журито е Красимира Величкова, изпълнителен директор от 2008 г. на Български дарителски форум (БДФ) –  сдружението на дарителски организации в страната, включващо над 50 фондации и корпоративни дарители. Новите членове включват: Елица Баракова - изпълнителен директор на фондация BCause, Ния Тошкова - докторант в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания, която работи в Националния природонаучен музей при БАН и Веселин Димитров - редакционен директор на Forbes България. В журито влизат също Ксавие Марсенак - заместник-председател на Борда на директорите на TELUS International Europe, Кристина Иванова - директор за България и вицепрезидент „Операции“ за България и Турция в TELUS International,  Надя Шабани - директор на Български център за нестопанско право, Стефания Дунчева - HR директор на TELUS International Europe, Камен Кръстанов - независим експерт в областта на екологията и опазването на околната среда.

  От своето създаване през 2015 г. до момента фондацията на TELUS International в България е финансирала 131 проекта на обща стойност над 1 милион лева.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 46 минути
  4522 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 555 077
  преди 15 часа
  От утре всички ученици в София минават онлайн
  В дистанционна форма на обучение минават и във Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник
  преди 15 часа
  Алексей Навални получи награда "Сахаров"
  ЕП удостои руския опозиционер с отличието за свобода на мисълта
  преди 16 часа
  Закупуваме нов препарат за лечение на коронавирус
  По предварителна информация първите доставки можем да очакваме до края на този месец
  преди 17 часа
  България се присъединява към Центъра за развитие на ОИСР
  Това е елемент от подготовката на страната ни за членство в ОИСР
  преди 18 часа
  МЗ: Над 1 млн. са изтеглените сертификати у нас
  Близо 10 000 са документите за поставена бустерна доза