четвъртък, 27 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  468 прочитания

  47-ото Народно събрание положи клетва

  Д-р Силви Кирилов откри първото заседание
  03 декември 2021, 09:31 a+ a- a

   

  Народните представители в 47-ото Народно събрание положиха клетва в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

  След това в пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

  Заседанието бе открито от най-възрастния депутат - д-р Силви Кирилов от листата на политическа партия „Има такъв народ“ (ИТН).

  "Време е да загърбим нашите лични и частно политически различия в името на националните и обществените интереси", заяви Силви Кирилов в словото си след откриването на заседанието. "Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на дадените обещания, политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността", подчерта той. "Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система", посочи Силви Кирилов. По думите му в обществото няма усещане за справедливост и законност, бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 милиона български граждани са извън страната, повечето от тях са млади хора – студенти, специалисти в отделни области, натрупали опит и знания, подчерта Силви Кирилов.

  След като народните представители от 47-ото Народно събрание тържествено положиха клетва в пленарна зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

  Президентът Румен Радев направи обръщение към Народното събрание и българския народ. "Време е за национален консенсус, заяви държавният глава и уточни, че консенсусът трябва да съдържа важни приоритети, които да върнат на българите свободата, законността и справедливостта. Тези ценности са предусловие за надмогването на бедността, за благоденствието и модернизацията на България", подчерта Румен Радев. Държавният глава заяви, че е нужен политически консенсус на реформаторските сили около необходимостта от устойчиво, реформистко, социално управление. От това зависи да имаме правителство, от него зависи и самият живот на парламента, съдбата на политическата ни система, която не може да понесе поредни предсрочни избори насред зимния сезон, както и съдбата на хората, които очакват неотложни парламентарни решения за преодоляване на кризата, каза президентът. Румен Радев приветства предварително започнатите разговори между потенциалните партньори в бъдещото управление.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Над 160 електронни услуги са достъпни в обновения портал на НАП
  Приходната агенцията е лидер сред е-администрациите
  преди 15 часа
  PwC: Здравните и кибер рисковете са сред основните притеснения на бизнес лидерите по света
  3/4 от изпълнителните директори очакват по-стабилна глобална икономика през 2022, показва глобално проучване на консултанската компания
  преди 16 часа
  Онлайн продажбите и интернет потреблението у нас отчитат стабилен ръст през 2021 г.
  Секторът има потенциал за нов растеж, тъй като все още едва 52% от фирмите в България имат уебсайт, а 11,8% продават онлайн
  преди 16 часа
  Нови противоепидемични мерки в София
  Те влизат в сила от 27 януари
  преди 17 часа