сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    920 прочитания

    47-ото Народно събрание положи клетва

    Д-р Силви Кирилов откри първото заседание
    03 декември 2021, 09:31 a+ a- a

     

    Народните представители в 47-ото Народно събрание положиха клетва в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

    След това в пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

    Заседанието бе открито от най-възрастния депутат - д-р Силви Кирилов от листата на политическа партия „Има такъв народ“ (ИТН).

    "Време е да загърбим нашите лични и частно политически различия в името на националните и обществените интереси", заяви Силви Кирилов в словото си след откриването на заседанието. "Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на дадените обещания, политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността", подчерта той. "Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система", посочи Силви Кирилов. По думите му в обществото няма усещане за справедливост и законност, бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 милиона български граждани са извън страната, повечето от тях са млади хора – студенти, специалисти в отделни области, натрупали опит и знания, подчерта Силви Кирилов.

    След като народните представители от 47-ото Народно събрание тържествено положиха клетва в пленарна зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

    Президентът Румен Радев направи обръщение към Народното събрание и българския народ. "Време е за национален консенсус, заяви държавният глава и уточни, че консенсусът трябва да съдържа важни приоритети, които да върнат на българите свободата, законността и справедливостта. Тези ценности са предусловие за надмогването на бедността, за благоденствието и модернизацията на България", подчерта Румен Радев. Държавният глава заяви, че е нужен политически консенсус на реформаторските сили около необходимостта от устойчиво, реформистко, социално управление. От това зависи да имаме правителство, от него зависи и самият живот на парламента, съдбата на политическата ни система, която не може да понесе поредни предсрочни избори насред зимния сезон, както и съдбата на хората, които очакват неотложни парламентарни решения за преодоляване на кризата, каза президентът. Румен Радев приветства предварително започнатите разговори между потенциалните партньори в бъдещото управление.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 4 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 4 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 5 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 7 часа
    преди 10 часа