вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8540 прочитания

    Посолството на САЩ опростява системата за интервюта за визи

    17 септември 2012, 14:30 a+ a- a

    Посолството на САЩ обяви въвеждането на нови услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи.

    Безплатно ще се извършва насрочването на интервюта за неимигрантски визи по телефона или чрез интернет. Желаещите могат да се обадят на телефон 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), за да говорят на български език с оператор за получаване на информация за визи или насрочване на интервю.

    Час за интервю може да се определи също и на http://www.ustraveldocs.com/bg. Връзка с оператор от кол центъра можете да се направи и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.

    От посолството уточняват, че гореизброените услуги ще бъдат предоставени след заплащане на такса за кандидатстване за неимигрантска виза в произволен клон на МКБ Юнионбанк в България. Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платени в левове.

    От американското посолство съобщават, че от 13 септември 2012 е в сила следната процедура за кандидатстване за неимигрантски визи:

    Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.

    Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка , която съдържа информация за плащането.

    Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване. МКБ Юнионбанк ще Ви издаде мемориален ордер.

    Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.

    Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.

    Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. „Неделчо Бончев” №35 от 08:00 до 19:00 часа.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 6 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 7 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 8 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid