сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1359 прочитания

  FlixBus открива нов маршрут от България до Гърция

  Новата линия ще свързва София, Благоевград и Сандански със Солун
  06 юни 2023, 09:14 a+ a- a

  FlixBus започва първите си връзки с Гърция, като свързва София с красивия гръзки град Солун. Първата линия свързваща двете държави ще стартира на 15 юни и ще бъде достъпна 5 пъти седмично, от четвъртък до понеделник.

  В партньорство с местния партньор Детелина Дрита, FlixBus има за цел да предложи алтернатива за устойчива мобилност на пътниците, които търсят удобен вариант за летния сезон.

  Гърция продължава да бъде най-предпочитаната дестинация за българските туристи, особено през летния сезон, както сочат последните данни на Европейската комисия. След Гърция, най-популярните държави за посещение от българите са Турция и Германия.

  Разширяването на дейността в Гърция бележи важен етап от развитието на FlixBus в региона и отговаря на нарастващото търсене на колективни и устойчиви пътувания в България.

  "Много се радваме, че стартираме новата си линия до Солун, вторият по големина град в Гърция и една от най-популярните летни дестинации", заяви Снежина Колева, представител на FlixBus България. "Разбираме, че все повече хора търсят алтернативи на личните автомобили и пътуването със самолет, особено когато планират лятната си почивка. Сега пътниците могат да започнат пътуването си до Гърция със спокойствие, наслаждавайки се на комфортно и екологично пътуване. От Солун те ще имат достъп до множество фериботни връзки до Егейските острови", добави Колева.

  Свързването на по-малките градове винаги е било важна цел за FlixBus и линията до Гърция ще бъде достъпна и в Благоевград и Сандански. Пътниците ще пристигат в Солун точно навреме за обяд след 5-часово пътуване. "Ние не само засилваме дейността си от София, но и свързваме по-малки градове като Благоевград и Сандански с една от най-популярните дестинации в Гърция. Пътниците от Благоевград и Сандански вече могат да пътуват удобно с FlixBus до Гърция. Надяваме се, че услугата ни ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за посещение на тази прекрасна лятна дестинация ", каза още Снежина Колева, относно значението на тази нова линия.

  FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки с осем държави - Румъния, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Държавата пое нов дълг за още 200 млн. лева
  Заемът е под формата на 3-годишни държавни ценни книжа
  преди 14 часа
  Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида
  Първият полярен астрономически проект на България ще се осъществи през 2024-2025
  преди 16 часа
  Анализ: Над 20% спад в броя на предлаганите имоти за продажба у нас
  Продавачите отлагат решението за продажба, въпреки високите цени в момента, отчитат от АДРЕС Недвижими имоти
  преди 16 часа
  Проучване: Китай е 1-ви в света по използване на GenAI
  Банковото и застрахователното дело са водещи по отношение на включването на GenAI в ежедневните бизнес операции
  преди 19 часа
  Вдигат двойно туристическия данък в София
  Близо 10% увеличение в броя на туристите, отчита столицата
  преди 20 часа
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители