четвъртък, 28 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  979 прочитания

  FlixBus открива нов маршрут от България до Гърция

  Новата линия ще свързва София, Благоевград и Сандански със Солун
  06 юни 2023, 09:14 a+ a- a

  FlixBus започва първите си връзки с Гърция, като свързва София с красивия гръзки град Солун. Първата линия свързваща двете държави ще стартира на 15 юни и ще бъде достъпна 5 пъти седмично, от четвъртък до понеделник.

  В партньорство с местния партньор Детелина Дрита, FlixBus има за цел да предложи алтернатива за устойчива мобилност на пътниците, които търсят удобен вариант за летния сезон.

  Гърция продължава да бъде най-предпочитаната дестинация за българските туристи, особено през летния сезон, както сочат последните данни на Европейската комисия. След Гърция, най-популярните държави за посещение от българите са Турция и Германия.

  Разширяването на дейността в Гърция бележи важен етап от развитието на FlixBus в региона и отговаря на нарастващото търсене на колективни и устойчиви пътувания в България.

  "Много се радваме, че стартираме новата си линия до Солун, вторият по големина град в Гърция и една от най-популярните летни дестинации", заяви Снежина Колева, представител на FlixBus България. "Разбираме, че все повече хора търсят алтернативи на личните автомобили и пътуването със самолет, особено когато планират лятната си почивка. Сега пътниците могат да започнат пътуването си до Гърция със спокойствие, наслаждавайки се на комфортно и екологично пътуване. От Солун те ще имат достъп до множество фериботни връзки до Егейските острови", добави Колева.

  Свързването на по-малките градове винаги е било важна цел за FlixBus и линията до Гърция ще бъде достъпна и в Благоевград и Сандански. Пътниците ще пристигат в Солун точно навреме за обяд след 5-часово пътуване. "Ние не само засилваме дейността си от София, но и свързваме по-малки градове като Благоевград и Сандански с една от най-популярните дестинации в Гърция. Пътниците от Благоевград и Сандански вече могат да пътуват удобно с FlixBus до Гърция. Надяваме се, че услугата ни ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за посещение на тази прекрасна лятна дестинация ", каза още Снежина Колева, относно значението на тази нова линия.

  FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки с осем държави - Румъния, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Доклад на ЕК: Едва 8% от българите имат дигитални умения над средното ниво
  България трябва да ускори внедряването на 5G и цифровизацията на на обществените услуги и бизнеса, препоръчва ЕК
  преди 8 часа
  Временно е спряно плащането през Е-Pay в електронните услуги на НАП
  От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ
  преди 9 часа
  Проектите за завод за батерии и протонен център отпадат от Плана за възстановяване
  Засегнати са общо 18 проекта, обяви министърът на финансите
  преди 10 часа
  1800 багажа на час: Летище София внедрява нова система за проверка на багажа
  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи преди лятото на 2024
  преди 11 часа
  Главният изпълнителен директор на японската „Мейджи“ стана почетен консул на България
  От години компанията си сътрудничи с България в производството на кисело мляко в Япония с българска закваска