четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1225 прочитания

    FlixBus открива нов маршрут от България до Гърция

    Новата линия ще свързва София, Благоевград и Сандански със Солун
    06 юни 2023, 09:14 a+ a- a

    FlixBus започва първите си връзки с Гърция, като свързва София с красивия гръзки град Солун. Първата линия свързваща двете държави ще стартира на 15 юни и ще бъде достъпна 5 пъти седмично, от четвъртък до понеделник.

    В партньорство с местния партньор Детелина Дрита, FlixBus има за цел да предложи алтернатива за устойчива мобилност на пътниците, които търсят удобен вариант за летния сезон.

    Гърция продължава да бъде най-предпочитаната дестинация за българските туристи, особено през летния сезон, както сочат последните данни на Европейската комисия. След Гърция, най-популярните държави за посещение от българите са Турция и Германия.

    Разширяването на дейността в Гърция бележи важен етап от развитието на FlixBus в региона и отговаря на нарастващото търсене на колективни и устойчиви пътувания в България.

    "Много се радваме, че стартираме новата си линия до Солун, вторият по големина град в Гърция и една от най-популярните летни дестинации", заяви Снежина Колева, представител на FlixBus България. "Разбираме, че все повече хора търсят алтернативи на личните автомобили и пътуването със самолет, особено когато планират лятната си почивка. Сега пътниците могат да започнат пътуването си до Гърция със спокойствие, наслаждавайки се на комфортно и екологично пътуване. От Солун те ще имат достъп до множество фериботни връзки до Егейските острови", добави Колева.

    Свързването на по-малките градове винаги е било важна цел за FlixBus и линията до Гърция ще бъде достъпна и в Благоевград и Сандански. Пътниците ще пристигат в Солун точно навреме за обяд след 5-часово пътуване. "Ние не само засилваме дейността си от София, но и свързваме по-малки градове като Благоевград и Сандански с една от най-популярните дестинации в Гърция. Пътниците от Благоевград и Сандански вече могат да пътуват удобно с FlixBus до Гърция. Надяваме се, че услугата ни ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за посещение на тази прекрасна лятна дестинация ", каза още Снежина Колева, относно значението на тази нова линия.

    FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки с осем държави - Румъния, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 г. компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 4 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 5 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 7 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк