четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  552 прочитания

  Столична община дигитализира процеса по кандидатстване за компенсации за неприети деца в детските градини

  27 септември 2023, 13:07 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Кандидатстването за компенсации в случай на неприети деца в детските заведения в София вече е електронно. Това сподели Генчо Керезов, зам.-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община.

  Въведен е в експлоатация и последния модул от Столичната система за прием в детски заведения, подготвителни групи и първи клас. Чрез него ще могат да се подават заявления за компенсации през родителския профил в платформата за всички деца, кандидатствали и неприети през тази година и занапред, имащи право на финансова помощ. Проведено е обучение на всички районни администрации, за да могат да съдействат на родителите, които срещат трудности с работата в електронна среда.

  „С това завършваме един много важен цикъл по дигитализация на критично важен за столицата процес. Гарантирахме пълна прозрачност, елиминирахме възможностите за злоупотреби и опашките пред училищата, постигнахме удобство за семействата, спестихме време, средства, усилия и (ежемесечно в случаите с компенсации) разхождане до районната община на родителите.“, сподели Керезов.

  Административните процеси и ръководството на заведенията са облекчени също в максимална възможна степен, с допълнителни усилия от страна на Столична община да внесе спокойствие и доверие в този турбулентен процес след множество административни предизвикателства и неуспешни кибератаки.

  „Благодаря на районните администрации, че адресираха нужда от този модул, на моя екип, който изнесе цялата тежест по разработката и внедряването на системата, и на всички родители, които критично, но справедливо ни даваха непрекъсната обратна връзка. Работата по дигитални теми, свързани с децата на София, може би е най-удовлетворяващата, откакто заемам позицията заместник-кмет. Надявам се, че ще бъде продължена и надградена в бъдеще!“, коментира нововъведението Керезов.

  Повече за новото приложение и за системата за електронно кандидатстване в детски градини и първи клас можете да разберете от тук.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 1 час
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 8 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния