четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  826 прочитания

  Търговска Лига изгражда нова болница в Кърджали

  Инвестицията е на стойност 15 млн. лв. и ще разкрие 350 нови работни места
  31 октомври 2023, 09:58 a+ a- a

  Снимка: МИР

  Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас „А“ за инвестиция за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Кърджали на Търговска Лига – Глобален аптечен център АД. Проектът на компанията е за 15 млн. лв. и предвижда разкриване на 350 нови работни места. Сертификата получи изпълнителният директор на фирмата Таквор Бохосян. На церемонията присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова.

  Реализирането на инвестиционния проект ще осигури висококвалифицирани кадри в областта на хуманната медицина, ще предложи качествено диагностициране и лечение на пациентите и ще разполага с всички необходими структури – клиника, отделения, лаборатории и операционни зали, оборудвани с високотехнологична апаратура. Предвидено е лечебното заведение да бъде оборудвано с най-високо ниво на медицинска техника, съгласно медицинските стандарти.

  „Инвестициите в иновации в здравния сектор могат да преобърнат представите за здравеопазването у нас – от теми за проблеми в теми за възможности. Иновациите са ключ към промяната на здравеопазването у нас“, каза по време на връчването министър Стойчева. Тя подчерта, че дигиталната грамотност в здравеопазването е задължителна и че разбирането за ролята на иновациите ще доведе до решения, които да подобрят сектора.

  Изпълнителният директор на Търговска Лига подчерта, че компанията възнамерява да изгради модерна сграда с диагностично-консултативен център – 25 кабинета, хирургични и терапевтични отделения с и без легла по различни специалности, определени съобразно здравните нужди на населението, операционен блок, образна диагностика, структура по лъчелечение и нуклеарна медицина и различни спомагателни помещения. Капацитетът ѝ ще бъде до 250 болнични легла.

  Търговска Лига е дългогодишен инвеститор в развитието на българското здравеопазване и национален лидер в областта на високотехнологичните медицински грижи, уточняват от МИР.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 минути
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 34 минути
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 7 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния