четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  529 прочитания

  Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

  Ще бъда кмет на всички софиянци, заяви Терзиев в първото си изказване пред Столичния общински съвет
  13 ноември 2023, 13:33 a+ a- a

  сн: СО

  Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния общински съвет на първото заседание на Съвета в мандат 2023-2027 година в присъствието на областния управител на София Вяра Тодева и председателя на Районните избирателни комисии Полина Витанова.

  „Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна - тази на София.“, каза кметът на София Васил Терзиев в първото си изказване пред новоизбрания Столичен общински съвет, кметове на райони и кметства. "Ние сме от страната на София, което означава да бъдем мъдри в търсенето на дългосрочни решения за града, решения, които ни обединяват, а не разединяват. Това е по-дълго от един мандат, тази мечта, която ни обединява за София да бъде модерен, прогресивен сигурен европейски град", заяви Терзиев. "Искаме да градим бъдеще, град на възможностите, за да може да мечтаем по-смело. Това което се ангажирах по време на кампанията е наистина да положа всички усилия да бъда кмет на всички софиянци. Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически виждания. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дългосрочни решения, които ни обединяват".

  По думите му "оттук нататък трябва заедно с общинските съветници да търсим какво ни обединява. Това са ценностите, принципите и начинът, по който да заработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, така че да успеем да променим нагласата на хората. Нашият най-голям проблем е колко е загубена вярата в институциите, включително и в общината", заяви също Терзиев.

  "Ние имаме отговорност всички да работим заедно, за да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения за нашия град. Вярвам, че всички тук сме мъдри и ще намерим този път и решения за София и ще можем гордо след 4 години да бъдем доволни от това, което е свършено. Нека добрите идеи, независимо откъде идват, намират път и ще намерят подкрепа", подчерта Терзиев.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 2 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 9 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния