неделя, 19 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1013 прочитания

  BILLA България и Eldrive изграждат зарядна инфраструктура за електромобили в цялата страна

  Бързозарядни станции вече има на три магазина BILLA – 2 в София и 1 в Благоевград
  20 ноември 2023, 14:00 a+ a- a

  Снимка: BILLA България

  Най-голямата международна верига супермаркети в България – BILLA, и водещият оператор на зарядна инфраструктура за електромобили в България и региона – Eldrive, започнаха партньорство за изграждане на публично достъпна зарядна инфраструктура за електромобили на паркингите на магазините BILLA в цялата страна.

  Партньорството предвижда да се инсталират само бързозарядни станции, като вече има инсталирани такива на три магазина BILLA. На магазин BILLA на бул. „България“ 55 в София е инсталирана зарядна станция с мощност 50 kW DC и два CCS конектора, на магазина на бул. „Братя Бъкстон“ 96 в София са инсталирани две станции за бързо зареждане с мощност от 120kW DC с два CCS конектора и 50 kW DC с един CCS и един ChaDeMo конектор. 50 kW DC станция с два CCS конектора e инсталирана и на паркинга на новия магазини BILLA в Благоевград, като предстои да се инсталира такава и в магазин BILLA в Троян съвсем скоро.

  „Партньорството ни с верига от мащаба на BILLA е много ползотворно, както за нашата мрежа, така и за електрическата мобилност в страната“, коментира Димо Колчев, изпълнителен директор на Eldrive за България. „Магазините BILLA са разположени на ключови и удобни локации из цялата страна, като сега нашите потребители ще могат да зареждат докато пазаруват във висококачествен магазин, а клиентите на BILLA ще могат да разчитат на първокласна зарядна услуга.“

  „Удобството на клиентите ни е наш основен приоритет и се радваме, че заедно с нашите партньори от Eldrive, ще можем да им предоставим още една възможност да използват времето за пазаруване по-ефективно. Декарбонизацията е ключова тема в нашата стратегия за устойчивост, затова съм щастлив, че с това партньорство ще подкрепим развитието на инфраструктурата за електромобили в страната.“ – коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
  Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
  преди 2 дни
  „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
  Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
  17 май 2024, 10:37
  ЕК започна ново разследване срещу Meta
  Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
  17 май 2024, 09:19
  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
  Искът е заради спрените руски газови доставки
  17 май 2024, 08:53
  Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
  Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари