четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  611 прочитания

  НАП стартира нова образователна инициатива за ученици

  „Информационен ден в НАП“ ще продължи до края на годината, като целта е да се превърне в традиция
  22 ноември 2023, 13:46 a+ a- a

  Снимка: НАП

  Експерти от НАП запознаха ученици от 11. и 12. клас и първокурсници с интересни и полезни теми, свързани с данъци и осигуряване. Инициативата „Информационен ден в НАП“ стартира за първи път на 21 ноември в София и в някои от по-големите градове и ще продължи до края на годината, като целта е да се превърне в традиция.

  Двама от зам.-изпълнителните директори на НАП – Милена Кръстанова и Георги Димов, ръководители на дирекции „Комуникации“ и Информационния център на НАП и експерти посрещнаха младежи от Националната търговско-банкова гимназия, 108 СУ „Никола Беловеждов“ и Национална финансово-стопанска гимназия в Централното управление на НАП на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков“ 52.

  „Вярваме, че тази среща е от полза за вас и ще ви даде нови знания за данъците и осигуряването, защото те са изключително важни. Надяваме се да споделите наученото сред вашите съученици и приятели“, посочи Милена Кръстанова и допълни, че и самата тя, като възпитаничка на Националната търговско-банкова гимназия, ще се радва да покани на работа или стаж в НАП някои от присъстващите в залата ученици след тяхното завършване.

  Паралелно със София, инициативата подеха и данъчните във Варна, които се срещнаха с първокурсници от Варненския свободен университет. В Бургас с данъците и осигуряването се запознаха учениците от Търговската гимназия в града, а хасковският офис на приходната агенция бе домакин на децата от Финансово стопанска гимназия „Атанас Буров“.

  „Информационен ден в НАП“ е резултат на дългосрочния образователен ангажимент на приходната агенция. Инициативата е подкрепена от Министерство на образованието. Целта е да бъде постигната по-висока информираност и ангажираност сред младите хора, на които им предстои съвсем скоро да навлязат в икономическия живот.

  „Темите, свързани с данъци и осигуряване, са сложни и много от данъкоплатците не изпълняват задълженията си, не защото нямат желание и възможност, а от непознаване на данъчните и осигурителни си задължения. От НАП вярваме, че повишаването на данъчната и финансовата грамотност сред учениците ще доведе до повишаване на спазването на данъчното и осигурителното законодателство в бъдеще. Ние сме на разположение да отговорим на всички въпроси и да дадем знание по темите, свързани с данъците и осигуряването,“ заяви заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 46 минути
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 1 час
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 7 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния