неделя, 07 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10494 прочитания

  „Съдърланд Глобал Сървисиз” ще увеличи екипа си в България до 1000 души

  Компанията планира да открие свой офис в Русе до края на годината
  03 юни 2009, 15:05 a+ a- a

  „Плановете ни за България са много амбициозни. Искаме да разширим обхвата си извън София и да присъстваме в още три града. В София ще е централният ни офис, а другите ще са поддържащи”, каза пред Human Capital Моин Кази – старши мениджър „Глобални инициативи”, „Съдърланд Глобал Сървисиз”. Американската компания за ауторсинг на бизнес процеси присъства в България от една година и за нея вече работят 150 души в София, които обслужват клиенти на 16 езика. По думите на Кази глобалната икономическа криза не е променила плановете им за назначаване на хора и амбициите им са през следващите 12-24 месеца да наемат около 500-600 души, а до три години да увеличат екипът си до 1000 души.

  По думите на Кази България е много добро място за развитие на аутосринг бизнес. „Ако излезем извън София ще видим, че има градове като Варна, Русе, Велико Търново, Пловдив с огромен свободен потенциал – млади, талантливи хора, които минават през университетите в тези градове. В същото време за тях там няма много възможности.  Пазарът все още е неразработен и има голям потенциал”, обясни той.

  Първият град в страната, в който компанията ще отвори свой офис, е Русе. „Ще предложим работа на хора, които са млади, завършват университета и за съжаление, заради икономическата ситуация в момента, не могат да намерят интересна работа, която да ги научи на нови неща и да им предостави възможност за обучение и развитие”, допълни Добрина Гогова, мениджър „Глобални инициативи”, „Съдърланд Глобал Сървисиз”. „За тази година смятаме да наемем поне 100 човека, да не кажа по две, като цяло за България. Не смея да се ангажирам дали в София или Русе, но най-вероятно до края на годината ще имаме офис в Русе”, каза Гогова.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Предлагат нова мярка в подкрепа на туроператорите
  Изпълняваната към момента мярка за туроператори и туристически агенти ще се прилага до 5 април 2021
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК одобри инвестиция от над 63 млн. евро за област Бургас
  Проектът ще подобри качеството на питейната вода в региона
  преди 2 дни
  Италия блокира доставката на 250 000 дози AstraZeneca за Австралия
  Възражението на Рим е одобрено от Европейската комисия