петък, 28 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5444 прочитания

  „Тейлър Корпорейшън” придоби „Ментормейт”

  Не се предвижда ребрандиране, целта за 2015 е в офисите в България да бъдат привлечени минимум 100 човека, коментираха от компанията пред Economy.bg
  19 септември 2014, 13:52 a+ a- a

  Американската компания за разработка на специализиран софтуер „Ментормейт”, която има офиси и в София, Велико Търново, Пловдив и Варна, обяви, че е придобита от „Тейлър Корпорейшън”. Придобиването е част от дългосрочен план за развитие и усвояване на мобилните технологии в корпорацията от Манкато, Минесота.

  На този етап не се предвижда ребрандиране нито в България, нито в САЩ, коментираха от компанията пред Economy.bg. Мениджмънтът в САЩ и България остава същият. Промяната ще е в многото нови клиенти и проекти, които ще доведат до по-бърз растеж и стабилност на компанията.

  „Придобиването от „Тейлър” носи на „Ментормейт” голяма доза стабилност и същевремнно е страхотна възможност за растеж и развитие на офисите в България, където в момента работят над 200 човека. Целта, която си поставяме за 2015 година, е да привлечем минимум 100 човека и да превърнем „Ментормейт” в един от лидерите на пазара за софтуерни разработки”, казва  Стефан Цанев, оперативен директор на Ментормейт в България.

  „Тейлър” е американска компания от Манкато, Минесота, основана през 1975, с приходи от 1.6 млрд щ.д. за 2013. В момента се състои от над 80 фирми с разнообразни дейности: от предлагане на маркетинг решения до отбор в националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) „Минесота Тимбърулфс”. „Тейлър” е една от най-големите частни компании в САЩ, чиито клиенти са 275 от Fortune 500 компании.


   „Като лидер в сферата за разработка и дизайн на мобилни и уеб решения, „Ментормейт” ще ни помогне да трансформираме технологично компаниите в групата. Освен това ще можем да предложим на нашите клиенти софтуерни услуги от най-висок клас, които да подпомогнат комуникирането на  посланията им и да подобрят разпознаваемостта на техните брандове”, коменитраха сделката от „Тейлър Корпорейшън”.   Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 19 минути
  Борисов и Ердоган се срещат в понеделник
  Двамата обсъдиха по телефона обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите
  преди 3 часа
  Борисов: Има струпване на мигранти край Одрин
  Има реална заплаха, подсилили сме максимално границите, подчерта премиерът
  преди 3 часа
  Мутафчийски: Няма скрито-покрито, не е открит случай на коронавирус у нас
  Хората да не се поддават на паника, призова Борисов
  преди 4 часа
  МВнР с препоръки към българите, пътуващи до или пребиваващи в Гърция
  4 са заболелите от коронавируса в страната към момента
  преди 5 часа
  ЕС: Риск от голям международен конфликт в Идлиб
  Гърция засилива охраната на границите си заради опасността от масов приток на мигранти от Турция
  преди 8 часа
  Турция отваря границите си за бежанци към Европа
  НАТО свиква извънредно съвещание по искане на Турция