неделя, 17 февруари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3315 прочитания

  Български авиопревозвач ще лети от София до Куала Лумпур

  BH Air е чартърна авиокомпания, която започва дейността си през януари 2002 с полети от София до Великобритания
  05 ноември 2014, 16:26 a+ a- a

  Авиопревозвачът BH Air ще експлоатира от българска страна въздушната линия София – Куала Лумпур – София, реши служебното правителство.

  Назначаването на български въздушен превозвач на авиационния пазар България-Малайзия ще допринесе за увеличаване на пътникопотока от и за страната ни, ще създаде условия за увеличаване на приходите от превоз на пътници и товари и за засилване на търговско-икономическите връзки и стокообмена с Малайзия и със страните от Югоизточна Азия и Тихоокеанския регион, се посочва в съобщение на пресслужбата на Министерския съвет. Авиокомпанията има срок от шест месеца да стартира извършването на полети по линията.

  BH Air е чартърна авиокомпания със седалище София. Основният й предмет на дейност е авиационен превоз на пътници чрез чартърни полети и отдаване на самолети под наем. Главна база на авиокомпанията е летище София, но през летния сезон се изпълняват полети от Бургас и Варна до множество летища в Европа - основно до Великобритания, Холандия, Белгия, Дания, Италия,  Швеция, Норвегия, Швейцария и др.

  Авиокомпанията BH Air е основана през 2001 от Янко Иванов и започва дейността си през януари 2002 с полети от София до Великобритания за нуждите на туроператора  „Балкан Холидейз” - Лондон. Собственост е на Balkan Holidays International и има над 250 служители, от които над 40 пилота и над 100 кабинен състав, пише в сайта на превозвача.

  Към момента флота на BH Air се състои от 4 самолета А320  и  1 А319  с двигатели CFM/IAE.  Авиокомпанията разполага и с два бизнес самолета Gulfstream G200 и Gulfstream G550  за осъществяване на VIP полети.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  15 февруари 2019, 17:02
  Дуалното обучение у нас ще бъде подпомогнато с 14 млн. лева европейски средства
  През 2019 за първи път средната брутна учителска работна заплата изпреварва средната за страната
  15 февруари 2019, 15:14
  Нови правила намаляват бюрокрацията за работещите в друга страна от ЕС
  Ще отпадне необходимостта от заверка при представянето на официални документи
  15 февруари 2019, 13:57
  15 февруари 2019, 13:19
  Предсрочни избори в Испания на 28 април
  Това ще бъдат третите за последните четири години избори в страната