неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10162 прочитания

    Uber вече е в България

    Технологичната компания, срещу която през лятото на протест се вдигнаха таксиметрови шофьори в много европейски столици, ще изгражда и инженерен център в София
    09 декември 2014, 09:24 a+ a- a

    "Ще изградим и инженерен център в София", отбеляза Патрик Щуденер, отговарящ за навлизането на Uber на нови пазари

    От днес американската технологична компания Uber вече официално е на българския пазар. Чрез мобилно приложение тя среща тези, които търсят превоз, с шофьори, които могат да им го предложат. У нас засега ще се предлага само нискотарифната UberX услуга. 

    С нея шофьорите, използващи платформата, могат да оползотворяват по-ефективно своите коли и могат да покрият своите разходи по автомобила, като в същото време допринасят за по-добрата градска мобилност в София.

    Приложението използва GPS, за да засече местоположението ви. Пишете къде искате да отидете и получавате информация, кога шофьорът ще е при вас.

    Можете да получите име, снимка и регистрация на автомобила на водача. Имате достъп до GPS карта на живо, която бихте могли да споделите със своите приятели и близки, които да следят придвижването ви, за да се гарантира, че ще пристигнете безопасно до желаната дестинация. След края на пътуването можете да оцените шофьора, както и да оставите препоръки. Плащането също става чрез мобилното приложение.

    Всички шофьори с профили в UberX имат свидетелство за управление на МПС и са предварително проверени от Uber преди да бъдат допуснати в платформата. Те трябва да имат навършени минимум 21 години и да имат застраховка на личния автомобил, чисто криминално минало и да са собственици на лични превозни средства.

    Цените за София са: 70 стотинки първоначална такса, 40 ст. на изминат километър и 20 ст. за минута престой. Минималната цена за превоз е 3 лв. Толкова е и таксата за отказ на вече поръчана кола.

    Успехът на Uber срещна съпротивата на таксиметровите превозвачи в Европа и САЩ. През юни протести на таксиметрови шофьори предизвикаха транспортен хаос в много европейски столици.

    В момента Uber предлага услугите си в повече от 250 градове в над 50 държави.

    Uber ще изгради и инженерен център в София, който ще е един от най-големите в Европа, заяви в интервю за Economy.bg Патрик Щуденер, който отговаря за навлизането на Uber на нови пазари. В центъра ще работят около 50 инженери.

    Още за плановете на Uber за българския пазар вижте в интервюто с Патрик Щуденер в Economy.bg тук

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години