неделя, 14 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9088 прочитания

  „Монтюпе” е инвестирала над 100 млн. евро в Русе

  Сред клиентите на българското предприятие са Ауди, БМВ, Форд, Рено и Волво, а в началото на 2014, компанията подписа договор с Даймлер
  02 април 2015, 14:08 a+ a- a

  Франк Гате, управляващ директор на Монтюпе България; Патрик Фавър, почетен президент на Френско-българска търговска камара; Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции; Стефан Делае, президент на Френско-българска търговска камара

  От навлизането си в България през 2006 досега, френската компания „Монтюпе” е инвестирала над 100 млн. евро в предприятието си в Русе, като в последните години бележи постоянен ръст на оборота си от над 20% на година. 

  Това стана ясно по време на визитата на председателя на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делае и Стамен Янев - изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), която има за цел да насърчи инвестициите в Северна България.

  тефан Делае, президент на Френско-българска търговска камара; Франк Гате, управляващ директор на Монтюпе България; Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции

  „Предприятието в Русе беше голямо предизвикателство за Групата и сме щастливи да кажем, че инвестицията ни се оказа много добър стратегически ход. Ние сме най-модерния завод в Групата, оборудван с най-новите технологии”, разказа по време на визитата Франк Гате, управляващ директор на „Монтюпе България”.

  В световен мащаб дружеството „Монтюпе” притежава седем завода във Франция, Северна Ирландия, Испания, Мексико, България и Индия. Заводът на „Монтюпе” в Русе, където се произвеждат алуминиеви компоненти за автомобилната индустрия, е най-новият, най-модерният и най-динамично развиващият се сред всички заводи на групата по света. В момента в завода работят 750 човека от Русе и региона.

  Сред клиентите на българското предприятие са Ауди, БМВ, Форд, Рено и Волво, а в началото на 2014, компанията подписа договор с Даймлер за проектиране и производство на цилиндрови глави в Русе. Предприятието ще произвежда 635 хил. бройки годишно само за Даймлер, което ще увеличи общия капацитет на завода с 15%.

  Френската компания бе отличена с престижните награди „Производител Първи клас” и „Инвеститор на годината в автомобилната индустрия” два пъти (2007 и 2013), и е носител на първа награда за безопасност и здраве по време на работа (2013).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  преди 2 дни
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии
  преди 2 дни
  Европейската космическа агенция започна предварителни преговори със SpaceX
  Агенцията иска да подсигури резервни варианти за своите космически товари
  12 август 2022, 11:46
  CDC премахна изискването за карантина на контактни на Covid-19 лица
  Здравната агенция издаде нови насоки, които имат за цел „Covid-19 вече не нарушава сериозно ежедневието ни“
  12 август 2022, 10:25
  SMIC: Секторът за производство на чипове е изправен пред известна „паника и несигурност“
  Компанията отчете 42% ръст на приходите през второто тримесечие