събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3631 прочитания

    „Гаранти-коза България“ получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект

    В „Гранд Каньон София“ ще бъдат разкрити 240 постоянни работни места
    21 юли 2015, 16:55 a+ a- a

    Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект на „Гаранти-коза България“ ЕАД за инвестиционния проект „Гранд Каньон София“. Сертифицираният проект е на стойност 120 млн. лв., съобщиха от министерството на икономиката.

    „Гаранти-коза България“ ЕАД е учредено през март 2013 със седалище и адрес на управление в гр. София. Основната му дейност включва строителство на сгради и съоръжения, изграждане, продажба и отдаване под наем на жилищни сгради, туристически дейности и услуги, включително строеж и отдаване под наем на туристически центрове.

    Единствената насърчителна мярка, която ще ползва инвеститорът, включва ускорено административно обслужване. Зам.-министър Везиева посочи, че ще бъде сформирана работна група, която да подпомага инвеститора в изработване на документацията и стартиране на инвестицията.

    Проектът на „Гаранти-коза“ предвижда разкриването на 240 нови постоянни работни места, като целта на инвеститора е наемане на възможно най-голям брой хора с висока квалификация за предоставяне на висок клас услуга. „По време на строителството на обекта ще бъде създадена и допълнителна временна заетост за около 1000 души“, заяви зам.-министър Везиева.

    Изпълнителният директор на „Гаранти-коза България“ ЕАД Осман Ерден Билгинер поясни, че компанията е провела проучвания в цяла Източна Европа, в които България се очертава като най-доброто място за осъществяване на проекта. Той допълни, че „Гранд Каньон София“ е едва първата инвестиция на фирмата в България.

    Плановете на компанията предвиждат реализирането на втори проект в столицата ни, който ще бъде четири пъти по-голям, както по отношение на мащаба, така и на размера на инвестицията.


    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 18 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 18 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 19 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 21 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години