неделя, 24 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9486 прочитания

  Технологичната компания Ocado Technology стъпва на пазара в България

  Компанията ще създаде 200 нови работни места за софтуерни специалисти и инженери
  27 октомври 2015, 15:16 a+ a- a

  Ocado Technology – компанията, която стои зад технологичните решения на един от най-големите онлайн търговци на хранителни стоки в света, Ocado.com, създава екип в България в партньорство с Questers. Партньорството ще създаде 200 нови работни места за опитни софтуерни специалисти и инженери и ще позволи на Ocado да разрасне технологичното си поделение, съобщиха от Questers.

  Questers има офиси в Лондон и Югоизточна Европа и се занимава със създаване и интегриране на ИТ екипи за своите клиенти. Тех-паркът в София отваря през 2007 и от тогава са наети над 600 инженери и специалисти за множество клиенти от Европа, Великобритания и САЩ.

  Любопитни факти за Ocado Technology
  - Около 50 милиона реализирани поръчки онлайн;
  - През 2014, Ocado доставя 167 000 поръчки седмично;
  - 45% от поръчките се осъществяват през мобилно устройство;
  - Ocado.com има средно 2.3 милиона посещения месечно;
  - Повече от 600 души в Ocado работят на технологични позиции - над 50% от заетите в централата на компанията.

  Ocado Technology изгражда всички технологични решения на компанията самостоятелно: системи за контрол и известяване в реално време, роботика, визуални системи, машинно обучение, симулатори, анализ и обработка на данни, маршрутизиращи системи и big data.
   
  Партньорството ще позволи на Ocado да разрасне своето технологично поделение и ще подпомогне проекти като пренаписване и подготвяне на софтуерната платформа за cloud интеграция, обновяване на всички технологични модули и създаване на универсално решение, позволяващо стабилно надграждане и използване от други големи търговци.
   
  Александър Дрангажов, изпълнителен директор на Questers казва: „Бизнесът на Ocado прави онлайн пазаруването още по-лесно и удобно, което се постига със сложни технологии, роботизация и софтуер. Именно със стратегическото развитие на такива проекти ще бъде ангажиран новият екип.“
   
  Ocado се занимава с онлайн търговия на хранителни стоки. След като бъдат заявени онлайн, клиентските поръчки се сортират и опаковат в огромни изцяло автоматизирани складове. Доставката е организирана през едночасови интервали. Бизнесът на Ocado Technology се състои в оптимизиране и усъвършенстване на цялостния процес, задвижван от системи под повърхността.
   
  В бъдеще Ocado планира да даде на търговците по целия свят възможност да се възползват от този модел. Затова компанията е в процес на обновяване на всичко, което прави, като създава Ocado Smart Platform - комбинация от модулен хардуер и последно поколение cloud платформа.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица