събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3203 прочитания

    Bee Smart Technologies e българският финалист в глобалния конкурс Chivas The Venture

    Българската стартираща компания беше избрана за един от 28-те социални предприемачи от цял свят, които ще отидат на глобалния финал
    12 февруари 2016, 11:56 a+ a- a

    Bee Smart Technologies е компанията, която ще представи България на глобалния финал на The Venture в САЩ. Нейният проект ще бъде представен през юли в Ню Йорк от един от основателите – Сергей Петров и ще се бори за част от наградния фонд от 1 млн долара. 28 финалисти от различни държави ще презентират идеите си пред глобалното жури на The Venture, което ще отличи онези проекти, които представляват устойчиво решение за реалносъществуващи проблеми, пред които е изправен светът.

    Целта на The Venture е да намери и подпомогне най-обещаващите социални бизнеси в света, чиито проекти имат потенциала да окажат значимо влияние върху подобряването на живота и средата около всички нас.

    Bee Smart Technologies е млада българска компания, която си поставя за цел да намери решение на проблема с измирането на пчелите по цялата планета. Откриват го в създаването на „умни кошери” с инсталирани сензори, които позволяват на пчеларите да имат постоянен контрол и наблюдение над пчелите и да реагират в правилния момент при възникване на проблем.

    На глобално равнище тази дигитализация позволява събирането на информация за състоянието на кошерите в целия свят в единна база данни, чието анализиране ще има ключово значение за намирането на решение, което да спре повсеместното измиране на пчелите.

    Успешното елиминиране на проблема с отслабването на имунната система при пчелите и последващите от това заболявания и постепенно изчезване на пчелни семейства е от първостепенна важност за човечеството - 1/3 от цялата храна, която днес слагаме на трапезата си, зависи от опрашването на пчелите. Ако те изчезнат, ще трябва да се простим с кафето и бадемите, цените на плодовете и зеленчуците ще станат непосилни, много фермери ще бъдат принудени да изоставят бизнеса си.

    Освен социална полза за опазването на пчелния вид, кошерите на Bee Smart Technologies са ефективен и удобен начин за по-лесно, бързо и печелившо управление на пчелните семейства и производството на мед.

    Именно тези предимства на проекта и възможността българска технологична разработка със световен потенциал да даде решaващ тласък в справянето с един от най-наболелите проблеми, пред които е изправено човечеството днес бяха сред основните аргументи на престижното българско жури да избере Bee Smart Technologies за финалист.

    Преди финала в Ню Йорк предприемачите ще вземат участие в The Venture’s Accelerator Week, която ще се проведе в университета в Оксфорд във Великобритания.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство