четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1782 прочитания

  4FINANCE придоби TBI Bank

  БНБ разреши сделката в края на миналата седмица
  30 май 2016, 09:47 a+ a- a

  В края на миналата седмица Българската народна банка разреши регистрираното в Люксембург дружество 4FINANCE HOLDING S.A. да придобие 100% от капитала на „Ти Би Ай Банк“, съобщиха от БНБ. Сделката се реализира чрез придобиване на всички акции от капитала на TBIF Financial Services B.V. - едноличен собственик на капитала на банката.

  „Одобрението се издава при условията на поетите от 4FINANCE HOLDING S.A. ангажименти в представения Стратегически план за развитие на „Ти Би Ай Банк“ за запазване на настоящия бизнес модел на банката и адаптирането му към новите технологични пазарни тенденции, за спазване на установените регулаторни изисквания за разумно и надеждно управление на основните банкови рискове, както и за осигуряване на капиталова подкрепа с оглед осъществяването на оповестените стратегически цели“, се посочва в съобщението на централната банка. 

  4FINANCE е една от най-големите европейски компании за онлайн и мобилно потребителско кредитиране. Дружеството е специализирано в отпускането на бързи потребителски заеми. В България оперира под марката Vivus. Латвийската компания е лидер на пазара на бързите кредити в Северна Европа - Латвия, Литва, Финландия, Швеция и Дания. Има бизнес и в Полша, Русия, САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Грузия, Чехия и Естония.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 30 минути
  преди 2 часа
  София обсъжда с Берлин присъединяване към платформата Start Alliance
  Целта на Start Alliance е да подпомага глобалния растеж на стартъпите
  преди 2 часа
  Джак Ма: Технологиите могат да доведат до трета световна война
  Винаги наемам хора, които са по-умни от мен, отбеляза основателят на Alibaba
  преди 4 часа
  Протест на гръцките фермери блокира днес ГКПП „Кулата"
  Възможно е образуване на колони от чакащи автомобили