петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1639 прочитания

  4FINANCE придоби TBI Bank

  БНБ разреши сделката в края на миналата седмица
  30 май 2016, 09:47 a+ a- a

  В края на миналата седмица Българската народна банка разреши регистрираното в Люксембург дружество 4FINANCE HOLDING S.A. да придобие 100% от капитала на „Ти Би Ай Банк“, съобщиха от БНБ. Сделката се реализира чрез придобиване на всички акции от капитала на TBIF Financial Services B.V. - едноличен собственик на капитала на банката.

  „Одобрението се издава при условията на поетите от 4FINANCE HOLDING S.A. ангажименти в представения Стратегически план за развитие на „Ти Би Ай Банк“ за запазване на настоящия бизнес модел на банката и адаптирането му към новите технологични пазарни тенденции, за спазване на установените регулаторни изисквания за разумно и надеждно управление на основните банкови рискове, както и за осигуряване на капиталова подкрепа с оглед осъществяването на оповестените стратегически цели“, се посочва в съобщението на централната банка. 

  4FINANCE е една от най-големите европейски компании за онлайн и мобилно потребителско кредитиране. Дружеството е специализирано в отпускането на бързи потребителски заеми. В България оперира под марката Vivus. Латвийската компания е лидер на пазара на бързите кредити в Северна Европа - Латвия, Литва, Финландия, Швеция и Дания. Има бизнес и в Полша, Русия, САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Грузия, Чехия и Естония.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 минути
  Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай
  Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език
  преди 2 часа
  Световна банка: Отпадъците в световен мащаб може да се увеличат със 70%
  До 2050 населението в България ще намалее с близо 2 милиона, но човек ще генерира 40% повече боклук, прогнозира организацията
  преди 6 часа
  преди 6 часа