четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    13110 прочитания

    Белгийска компания ще строи завод за авточасти край Пловдив

    Malmar планира да разкрие 150 работни места
    14 юли 2016, 14:12 a+ a- a

    Белгийската компания Malmar планира да открие производствено предприятие в България. „Горди сме да обявим, че откриваме нов завод в Пловдив през третото тримесечие на 2016”, отбелязва Коен Десимпелер, мениджър продажби и бизнес развитие на Malmar, цитиран от специализираното издание beAutomotive.

    Компанията произвежда части за офроуд и тежкотоварна техника. Сред клиентите й са водещи марки като Volvo Trucks, Volvo Buses, Renault Trucks, Caterpillar, Cargotec (Hiab & Kalmar), Atlas Copco и Dynapac.

    Освен в Белгия Malmar има завод и в Латвия със над 150 души персонал.

    „Новият завод, базиран в Южна Европа, в нискоразходна локация, ще се фокусира изключително върху производството”, подчертават от компанията.

    Компанията ще е част от „Тракия икономическа зона” (ТИЗ). Пред вестник „Марица” съуправителят й Пламен Пенчев посочва, че компанията е наела 1000 кв. м. площ, като планира през 2017 да започне строителство на собствено предприятие в ТИЗ с около 150 души служители. То ще е разположено на около 4000 кв. м застроена площ.

    Пред вестник „24 часа” Пенчев обяви, че е започнало и строителството на жилища за работници в ТИЗ. Проектът предвижда на първия етап да се построят 85 апартамента, които впоследствие ще достигнат 250.

    „В тях ще бъдат настанени квалифицирани кадри, които няма къде да живеят, но са нужни за бизнеса”. Идеята е компании да наемат от ТИЗ квартирите и да ги предоставят на свои служители. Те пък от своя страна ще могат да ги купят, като теглят кредит с подкрепата на работодателите си. 10 от най-големите фирми в „Тракия икономическа зона” застават зад проекта за жилища за индустрията, който кандидатства за финансиране от програма „Джесика”. Около 8 млн. лева ще струва построяването на един блок с домове за работници. Планирани са още два.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 5 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 5 часа
    преди 21 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 22 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 22 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата