вторник, 21 май 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7445 прочитания

  Вече можем да плащаме с карта при доставка до дома

  Мобилният ПОС терминал позволява разплащане с банкови карти и смарт устройства
  18 август 2016, 13:24 a+ a- a

  „УниКредит Булбанк“ и Visa предлагат на своите клиенти комбиниран мобилен ПОС терминал - mPOS, който работи както със смарт устройства, така и с касови апарати. Това дава възможност на клиентите да платят с карта не само в търговски обект, но и когато получават стоки с куриер или плащат в такси например.

  Много търговци срещат затруднение при свързването между ПОС терминал и касов апарат, както и при предлагането на картови плащания на адрес на своите клиенти, при доставка или в движение, уточняват от банката. Причината се крие във връзката ПОС - каса и необходимите допълнителни приложения за комуникация между устройствата.

  mPOS, предлаган от „УниКредит Булбанк“ и Visa, е решение без допълнителни разходи и консумативи, подходящо за търговския обект и при доставки.

  Ако търговец предлага стока или услуга в търговски обект, mPOS може да бъде свързан директно с касов апарат на „Датекс“ и то без никакви доработки и разходи по допълнителни консумативи. В този случай mPOS ще приема плащането с карта, а сумата ще се въвежда само веднъж - на касовото устройство. Ако търговецът разполага с такъв терминал, независимо дали плащате с карта или кеш, ще получите само една бележка с данни както за касовото плащане, така и за картовото.

  Тъй като всяко смарт устройство – телефон, таблет или PDA може да бъде свързано с mPOS, търговците, които предлагат стоки или услуги на адрес на клиента, вече също ще могат да приемат плащания с карти. Услугата може да се използва от дистрибутори, куриери, ресторанти, магазини, онлайн магазини с доставка, заведения и зали с входна такса, таксиметрови услуги и всеки друг бизнес с плащане на адрес на клиента.

  За търговци, които искат да свържат mPOS със смарт устройство, „УниКредит Булбанк“ и Visa предоставят безплатно приложение mPOS, което може да бъде свалено от интернет магазин. То може да бъде интегрирано и към друго приложение, с което търговецът изпълнява бизнеса си.

  Това е първият в света mPOS терминал с подобна комбинирана функционалност (плащанията се извършват в три стъпки: въвеждане на сумата, потвърждаване и плащане), който осигурява още по-широки възможности за плащане с карта вместо кеш, а освен това има и компктни размери, като тежи само 123 грама, уточнява от „УниКредит Булбанк“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  „Белла България“ придоби унгарската Marathon Foods
  Стойността на сделката е 12 млн. лв.
  преди 12 часа
  Google ограничава бизнеса си с Huawei
  Вижте официалните становища на двете компании
  преди 14 часа
  „Костал“ окрива 1 000 нови работни места в завода си в Пазардижик
  Германският производител на автокомпоненти откри 13 000 кв. м. нови производствени площи
  преди 17 часа