събота, 28 януари 2023   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9095 прочитания

    Вече можем да плащаме с карта при доставка до дома

    Мобилният ПОС терминал позволява разплащане с банкови карти и смарт устройства
    18 август 2016, 13:24 a+ a- a

    „УниКредит Булбанк“ и Visa предлагат на своите клиенти комбиниран мобилен ПОС терминал - mPOS, който работи както със смарт устройства, така и с касови апарати. Това дава възможност на клиентите да платят с карта не само в търговски обект, но и когато получават стоки с куриер или плащат в такси например.

    Много търговци срещат затруднение при свързването между ПОС терминал и касов апарат, както и при предлагането на картови плащания на адрес на своите клиенти, при доставка или в движение, уточняват от банката. Причината се крие във връзката ПОС - каса и необходимите допълнителни приложения за комуникация между устройствата.

    mPOS, предлаган от „УниКредит Булбанк“ и Visa, е решение без допълнителни разходи и консумативи, подходящо за търговския обект и при доставки.

    Ако търговец предлага стока или услуга в търговски обект, mPOS може да бъде свързан директно с касов апарат на „Датекс“ и то без никакви доработки и разходи по допълнителни консумативи. В този случай mPOS ще приема плащането с карта, а сумата ще се въвежда само веднъж - на касовото устройство. Ако търговецът разполага с такъв терминал, независимо дали плащате с карта или кеш, ще получите само една бележка с данни както за касовото плащане, така и за картовото.

    Тъй като всяко смарт устройство – телефон, таблет или PDA може да бъде свързано с mPOS, търговците, които предлагат стоки или услуги на адрес на клиента, вече също ще могат да приемат плащания с карти. Услугата може да се използва от дистрибутори, куриери, ресторанти, магазини, онлайн магазини с доставка, заведения и зали с входна такса, таксиметрови услуги и всеки друг бизнес с плащане на адрес на клиента.

    За търговци, които искат да свържат mPOS със смарт устройство, „УниКредит Булбанк“ и Visa предоставят безплатно приложение mPOS, което може да бъде свалено от интернет магазин. То може да бъде интегрирано и към друго приложение, с което търговецът изпълнява бизнеса си.

    Това е първият в света mPOS терминал с подобна комбинирана функционалност (плащанията се извършват в три стъпки: въвеждане на сумата, потвърждаване и плащане), който осигурява още по-широки възможности за плащане с карта вместо кеш, а освен това има и компктни размери, като тежи само 123 грама, уточнява от „УниКредит Булбанк“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Близо 100 хил. ученици ще получат подкрепа по проект на МОН
    Предвижда се аналогична процедура и за детските градини
    преди 10 часа
    САЩ се движат към въвеждане на ежегодна Covid ваксина
    FDA поиска мнение от своите съветници как да стане промяната и какво точно да включва
    преди 10 часа
    70% от офис площите на София са извън центъра на града
    Търсенето на офис площи може да се свие заради съкращаването на разходи в някои от най-големите ИТ компании в света, създавайки ефект на доминото и при местните компании, прогнозира MBL
    преди 11 часа
    преди 13 часа
    България ще увеличи участието си в Черноморската банка за търговия и развитие с 33 млн. евро
    От 1999 до момента банката е финансирала 39 проекта в България