петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1838 прочитания

  Institution of Engineering and Technology избра българска технология

  IET е една от 5-те водещи организации за научни публикации в света и избра „Онтотекст“ за подобряване на индексиране и търсене в своята платформа
  25 август 2016, 16:34 a+ a- a

  Институтът за инженерни науки и технологии (The Institution of Engineering and Technology – IET) – една от петте водещи организации за научни публикации в света, които предоставят информационни услуги за инженери и технически специалисти, е избрал GraphDB (графова база данни на българската компания „Онтотекст“), за да подобри индексирането и търсенето на публикации в своята Inspec платформа. Това съобщиха от „Сирма Груп Холдинг“, част от която е „Онтотекст“.

  IET е едно от най-големите издателства на инженерна и технологична литература с над 167 000 члена в 150 страни по света. Той също е и най-интердисциплинарното издателство в областта, отразявайки все по-разнообразната природа на инженерната сфера през 21 век. Покрива сфери като енергетика, транспорт, производство, информационни и комуникационни технологии и др.

  IET е признат от професионалните среди като иноватор в издателския бизнес. Базата данни Inspec на IET е архив, съдържащ повече от 16 милиона специално подбрани, специализирани статии, документи от конференции и видеоматериали, отнасящи се до изследвания в областта на инженерните науки и физиката. Съдържанието ѝ се създава, събира и развива през последните 40 години.

  В масивите от данни се съдържат над 550 милиона автори, теми, институции и тагове от метаданни, в резултат на което се създават огромно количество от взаимно свързани и припокриващи се данни. Организацията е утвърдена като еталон и лидер на мнение в инженерните среди и има натрупана огромна експертиза в каталогизиране на съдържанието, което управлява, обясняват от „Сирма“.

  Технологията на „Онтотекст“ ще подобри качеството на индексиране и откриване на релевантно съдържание в съответните бази от данни, което ще донесе ползи за всички категории потребители, уточняват от българската компания.

  Графовата база GraphDB на „Онтотекст“ съдържа алгоритми, базирани на изкуствен интелект. Това ще подпомогне екипа на IET да разбира по-добре съдържанието, което управлява и разпространява, като ще улесни и откриването на възникващи тенденции и връзки между данните в архивните единици. Технологията дава възможност на издателя както да разбира по-добре текущите научни разработки, така и от своя страна да добавя по-висока стойност чрез обогатяване на данните за тях.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.