неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3500 прочитания

    Софарма Трейдинг финализира придобиването на сръбската Lekovit

    Сделката беше одобрена от Сръбската комисия за защита на конкуренцията
    04 август 2017, 16:26 a+ a- a

    Софарма Трейдинг обяви приключването на сделката по придобиването на сръбската компания Lekovit.

    С придобиването на 70% от дяловете на базираната в Шабац компания, Софарма Трейдинг става мажоритарен собственик, а д-р Драган Петрович, досегашния собственик на Lekovit, ще задържи останалите 30% от дяловете на предприятието.

    Придобиването стана възможно, след като Сръбската комисия за защита на конкуренцията одобри безусловно сделката в края на миналия месец.

    Драган Петрович ще продължи да изпълнява ролята на Изпълнителен директор, който ще отговаря пряко на изпълнителния директор на Sopharma Trading d.o.o Bеograd. Той ще се присъедини и като член на ръководния екип на Софарма Трейдинг, и ще работи върху тясната интеграция на операциите на Lekovit с тези на дъщерното дружество на компанията в Сърбия.

    Партньорството между двете компании ще съчетае диверсифицирания бизнес модел на българския инвеститор с местните знания на сръбската компания с цел изграждане на силен играч с национално присъствие на сръбския пазар.

    В краткосрочен план Софарма Трейдинг и Lekovit ще се фокусират върху запазването на стойността на сръбската компания и създаването на синергия между двете дружества чрез успешна интеграция на техните процеси.

    „Придобиването на Lekovit е първата крачка към нашата експанзия в региона. Плановете ни за в бъдеще включват изграждането на пълния бизнес модел, който Софарма Трейдинг развива в България“, заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг.

    Lekovit е създадена през 1992 заедно с фармацевтичната верига Flos. През 2016 компанията вече наброява 150 служители и отчита приход от близо 50 млн. евро. Фирмата е най-бързо развиващия се търговец на едро с лекарства през последните 3 години в Сърбия.

    През 2015 Софарма Трейдинг стартира регионалната си експанзия извън България, навлизайки на сръбския пазар.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години