понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2211 прочитания

    Тази българска компания вече приема плащания с биткойни

    Смарт часовниците и продуктите за умен дом на "Алтерко Роботикс" могат да бъдат закупени с криптовалута
    04 януари 2018, 11:19 a+ a- a

    Всички смарт продукти на българската IoT (Internet of Things - Интернет на нещата) компания "Алтерко Роботикс" могат вече да бъдат закупени с криптовалута.

    Всеки, който притежава Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, може да купи с тях детския умен часовник MyKi и продуктите Shelly за автоматизация на дома. За целта потребителят единствено трябва да избере тази опция на плащане.

    Така "Алтерко Роботикс" става една от първите IoT компании в България, въвели този метод за плащане.

    „Като иновативна компания ние вече предлагаме на нашите клиенти и иновативен начин на плащане", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко Роботикс". "Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари. Потребителите ще могат да използват Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, за да направят покупката си, а съвсем скоро ще увеличим и броя на видовете криптовалути, които приемаме за плащане.“

    По света и в България все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци. 

    Към момента детския часовник MyKi се предлага на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

    MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предназначени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават възможност на родителите да се свързват с децата си по всяко време и да следят локацията им през безплатно мобилно приложение MyKi Watch. Служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-сигурни за безопасността на най-милите си същества.

    MyKi Watch може да осъществява обаждания до 10 номера, които са зададени от родителя през приложението, да изпраща гласови съобщения и да получава текстови. Голямо предимство на MyKi е, че родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например, ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Часовникът разполага и с SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител при спешен случай.

    MyKi Touch е най-новият модел детски часовник на "Алтерко Роботикс", който разполага с всички предимства на MyKi Watch и още екстри. MyKi Touch има цветен сензорен дисплей, картинно меню за навигация и интелигентна вибрация. Родителят може да настрои от приложението местата и часовете, в които часовникът да работи в режим вибрация. Така детето спокойно може да го носи, когато е в училищен час. Технологията за локализация при MyKi Touch е подобрена, като той локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят поддържани номера в телефонната книга е удвоен на 20.

    Продуктовата линия Shelly – умни устройства за автоматизация на дома, също е разработка на "Алтерко Роботикс". Тя е в продажба от лятото на 2017  и включва четири вида устройства.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години