вторник, 29 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9472 прочитания

  22 глобални технологични прогнози за 2018

  Вижте какви промени в различни области на живота очертава международната консултантска компания DataArt
  16 януари 2018, 10:02 a+ a- a

  Международната консултантска компания DataArt обяви прогнозния си доклад за 2018 г. относно това как технологиите драстично ще променят бизнеса и потребителското изживяване в глобален план, както и кои са факторите, които най-силно ще повлияят на ключови бизнес сектори. Вижте техните прогнози:

  Финансови услуги и капиталови пазари

  1. 2018 ще бъде годината на изкуствения интелект, което ще доведе до значително по-голямо навлизане на технологии от този тип. Дефицитът на квалифицирани кадри в областта на високите технологии ще се превърне във война за таланти. В същото време идеята, че изкуственият интелект отнема работни места ще се трансформира във възможност именно чрез него да се създава нова работна сила.

  2. Новите приложения в областта на изкуствения интелект ще спомогнат за напредъка на киберсигурността и запазване поверителността на финансовите и лични данни.

  3. Използването на машинното обучение за синтактичен анализ на финансови данни ще нараства главоломно, особено в областта на неструктурираните данни.

  4. Изкуственият интелект и занапред ще движи революцията в регулаторните технологии. Част от регулаторните предимства в тази област произхождат от способността на изкуствения интелект да спомага за избягването на верижни дестабилизации на финансовите пазари.

  5. Дигитализацията и потребителското изживяване ще продължат да диктуват пазара, тъй като клиентите очакват да получат интерактивни, лесни, удобни и надеждни комуникационни средства, които да използват във всички сфери на живота си. Бизнесът трябва да отговори на тези изисквания, като същевременно осигури защита на личната и финансовата информация. В противен случай ще изгуби клиентите си.

  6. Управлението на операционните рискове ще става все по-значимо, като често ръководните кадри ще губят работата си в случай на провал. Технологиите ще играят все по-голяма роля при оценката на риска в предприятията, а компаниите ще се стремят към холистично представяне на данните и подобряване на практиките си за управление на информацията с цел идентифициране на рисковете. 

  7. Предимствата на блокчейн технологиите ще стават все по-разбираеми, което ще доведе до значителен ръст (без да бъде обвързано с ръста на криптовалутите и техните търговски механизми). Тази година вероятно ще станем свидетели как проблемите относно функционирането на Distributed Ledger технологиите ще бъдат преодолявани чрез обединяването им с други технологии като Интернет на нещата. Блокчейн все по-често ще бъде решението на проблеми в областта на киберсигурността и защитата на личните данни.

  Туризъм и развлечения

  8. Туристическите компании ще продължават да правят сериозни инвестиции в софтуер за персонализация, за да подобрят своето обслужване. Машинното обучение и изкуственият интелект ще набират скорост, тъй като компаниите търсят възможности за автоматизиране на простите бизнес процеси. Технологиите, активирани с глас, скоро може и да заместят мобилните приложения, тъй като демонстрират по-добри резултати при разпознаване на гласови заявки и дават адекватни и интелигентни отговори при поставяне на конкретни задачи.

  9. Виртуалната реалност и добавената реалност ще променят начина, по който туристите пазаруват. Компании като Marriott, Best Western, Kayak, Carlson Rezidor и Airbnb вече започнаха да внедряват тези технологии при обслужването на своите клиенти.

  10. Общият регламент относно защитата на данните на ЕС влиза в сила през месец май 2018 г. и ще промени начина, по който туроператорите и хотелиерите ще съхраняват и ползват потребителски данни. Фирмите вече трябва да документират всички лични данни, да съхраняват доказателство за съгласие, да покажат за какво са ползвани тези данни, как са защитени и колко дълго се пазят.

  Телекомуникации

  11. Телекомите ще използват обширната си инфраструктура, за да засилят сигурността и да смекчат предизвикателствата от нарастващите киберзаплахи. 

  12. 5G технологиите ще предоставят възможност за разработване и внедряване на нов вид дигитални услуги. Тъй като за момента ползите и услугите се промотират като революционни, телекомите едва сега започват да обявяват пускови срокове, а пълното им интегриране не се очаква преди 2020 г. 

  13. До 2020 г. ще има 25 милиарда интегрирани устройства, а Интернет на нещата ще спомогне за свързването на 4,4. милиарда от тях. Дигиталната трансформация ще предостави нови възможности на телекомуникационната индустрия, включително изграждане на платформи и приложения, които да бъдат използвани в областта на транспорта, земеделието, здравеопазването, застраховането и дома.

  Здравеопазване и медицина

  14. Болниците и фармацевтичните компании ще проявят сериозен интерес към блокчейн технологията с цел по-надеждно съхраняване на данните на пациентите. 

  15. Изкуственият интелект в телемедицината ще навлиза с голяма скорост с цел редуциране на разходите в системата на здравеопазването и увеличаване на производителността. 

  16. Здравният мениджмънт ще инициира повече инвестиции в програми, които да поддържат здравите пациенти здрави и да създават напредничави начини за идентифициране на рискови пациенти, при които да бъдат взети мерки за преодоляване на болести и усложнения.

  Търговия и технология на разпространение

  17. Дигиталната трансформация в търговията ще продължи, като ще бъде стимулирана от нарастващите потребности на лидерите в електронната търговия. 

  18. Анализът на данни и машинното обучение ще помогнат на търговците да придадат личен характер на посланията си и да персонализират услугите си. Анализът на данни ще играе значителна роля, особено що се отнася до управлението на складовите наличности и тяхното разпространение. 

  19. Очакваме да видим технологични стартъпи в областта на търговията или решения при автоматизираните роботизирани процеси, тъй като все повече търговци залагат на автоматизацията, за да намалят разходите си.

  Медии

  20. Пробивът в технологичната страна на медиите и развлеченията ще превърне 2018-та в „годината на гласа“. Очаква се до края на годината да бъдат обработени над 24,5 милиона заявки чрез гласови команди към Google Home и Amazon Echo. 

  21. Виртуални асистенти ще позволят на потребителите да търсят само с гласови команди. Подкастите и социалните видеа също ще позволяват споделянето на глас. 

  22. Очаква се подкастите да нараснат от 21% до 24% през 2018 г. с увеличение в социалните мрежи, които ангажират потребителите да създават социални клипове. Личният разказ в социалните видеа ще инициира действия, като по този начин ще създаде огромна възможност за брандиране, промотиране и продажби.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 минути
  Стартира национална кампания за изследване на последиците при излекуваните от Covid-19
  Кардиолози ще извършват безплатни консултации, диагностика и лечение на пациенти, преболедували Covid-19
  преди 32 минути
  Жертвите на коронавируса надхвърлиха 1 млн. в световен мащаб
  Потвърдените случаи са вече над 33,3 млн. души
  преди 1 час
  216 са новите случаи на коронавирус в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени инфекции е 20 271
  преди 16 часа
  Близо 550 хил. българи са посетили черноморските ни курорти през лятото
  Чуждестранните туристи у нас от началото на годината са около 1,1 млн.
  преди 17 часа
  FT: Европейски компании ще загубят 700 000 работни места при Брекзит без сделка
  Земеделските износители от България също ще пострадат, сочи ново проучване
  преди 17 часа
  Швейцария гласува против промени в свободата на придвижването в ЕС
  В страната се проведе референдум, запитващ обществото за условията за придвижване на европейски граждани