вторник, 11 декември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2672 прочитания

  Kaspersky отваря центрове в Швейцария

  Плановете идват, след като още едно правителство забрани използването на софтуера
  17 май 2018, 07:07 a+ a- a

  Датското правителство отбеляза софтуера на Kaspersky като риск за националната сигурност и съобщи, че ще спре да го използва, приканвайки компании в страната да направят същото. В отговор на това руската компания за антивирусни продукти съобщи, че ще премести информационните си центрове на неутрална територия, където те няма да са зависими от руското законодателство. Новите поделения ще обслужват клиентите в Европа, Северна Америка, Сингапур, Австралия, Япония и Южна Корея. В сградата, която ще бъде открита в Цюрих през 2019 ще бъдат инвестирани 16 млн. долара. Това ще е първият подобен от общо няколко информационни центъра, които компанията възнамерява да открие в локации по цял свят.

  Датският министър на правосъдието Фердинанд Граперхаус сподели, че има притеснения за това как компанията, базирана в Москва, оперира, тъй като някои от руските закони задължават управата ѝ да сътрудничи на руското правителство.

  Софтуерът бе изтеглен и от държавните институции в САЩ и Великобритания, Twitter ограничи рекламите на антивирусните продукти, а Best Buy дори спря предлагането им.

  „Трябва да покажем на клиентите ни, че сигурността им е съществено важна за нас и че се вслушваме в коментарите им“, сподели вицепрезидентът по връзките с обществеността в Kaspersky Labs Антон Шингарев.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 10 часа
  Пускат коледен ретро трамвай в София
  От 17 до 23 декември малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци
  преди 13 часа
  Lidl откри най-големия си магазин у нас
  92-ят обект на веригата отвори врати днес във Варна
  преди 15 часа
  Великобритания може едностранно да се откаже от Брекзит
  Това постанови в свое решение Съдът на Европейския съюз