петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5449 прочитания

  БАСКОМ и БАА отличиха най-добрите аутсорсинг и ИТ компании за 2018

  Вижте наградените компании
  11 юни 2018, 10:23 a+ a- a

  На официална церемония в хотел „Интернационал“ край Варна за трети път бяха раздадени наградите за достижения в иновациите, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). 

  За технологичен град на годината членовете на БАА и БАСКОМ избраха Бургас. Второ и трето място заеха София и Варна.

  За наградите се състезаваха над 60 български и международни компании в областта на аутсорсинга, иновациите и информационните технологии.

  В оспорвана надпревара наградата за Стартъп на годината спечели Cargotec Bulgaria. Финландската компания Cargotec създаде първия си глобален център за бизнес услуги в Централна и Източна Европа в София. Ръстът на дейностите в България е впечатляващ. Първите 50 служители бяха назначени през август 2017 г., а днес броят на персонала на компанията надхвърля 200 висококвалифицирани специалисти.

  Наградата в категория Иновации в технологиите спечили Programista за проекта Modern Money, приложение за търговия с блокчейни, иновативна разработка за лични финанси. Същата компания грабна и престижната статуетка в категорията IT продукт на 2018 г.. Тя впечатли журито с продукта си “Style & Fit” - революционно решение за модната индустрия.  Чрез него се генерират реалистични 3D модели на човешкото тяло, за да се избере правилният размер на дрехите. Всичко, което трябва да направи потребителят, е да изпрати няколко свои снимки и да зададе височината и теглото си. Style & Fit генерира 3D модел и препоръчва идеалната дреха за конкретното телосложение.

  Бордът на директорите на БАА и БАСКОМ избраха победителя в категорията Технологична бизнес сграда на годината. Почти единодушно наградата бе присъдена на най-новия модерен бизнес център в София „Полиграфия“.

  Наградата за IT проект на годината бе присъдена на Lirex. На компанията е било възложено да проектира и да извърши трансформация на основните услуги в областта на инфраструктурата, отговарящи на най-високите изисквания на авио, космическите и военните организации, съгласно правилата на американското министерство на отбраната. Проектът е изисквал осигуряване на непрекъсваем цикъл на бизнес операциите и строго спазване на всички политики, включително на най-строги правила за сигурност.

  Наградата за иновации в бизнес процесите и операциите бе спечелена от Experian България. Компанията впечатли журито с Empower program, която подкрепя бизнеса. Целта на програмата е да осигури предоставянето на изключителна услуга на клиента, като  се поддържат конкурентни цени в бързо променящата се и иновативна среда. Програмата вече е въведена в България, Малайзия, Коста Рика, Чили, Северна Америка, EMEA, Великобритания и др. Наградата бе връчена от Цветомир Досков от Sirma Business Consulting. 

  Experian България бе обявена и за най-добър работодател в технологичния сектор за 2018 г. Наградата бе спечелена за изключително управление на хората, най-важния актив на всяка компания.

  Наградата в категория Център за споделени услуги на 2018 г. бе присъдена на Cargill. Центърът е създаден през 2014 г. с 15 души. Днес в него работят над 1000 професионалисти, които на повече от 15 езика управляват международните бизнес процеси на Cargill и предлагат широко портфолио от висококачествени услуги с добавена в Европа, Близкия изток и Африка в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставките, както и в управлението на човешки ресурси.

  Наградата в категория Доставчик на аутсорсинг услуги на 2018 г. получи  Bulpros. Причината кандидатурата на тази компания да спечели журито са доказаните й способности да предоставя добавена бизнес стойност на клиентите си, реализирайки най-добрите практики и подпомагайки устойчивия ръст на целия аутсорсинг сектор у нас. Главният изпълнителен директор на Bulpros Ивайло Славов получи наградата от Михаела Лашова, управляващ партньор във Forton, част от AG Capital и стратегически партньор на Cushman & Wakefield в България. Forton бе златен спонсор на годишната аутсорсинг конференция и на наградите на БАА и БАСКОМ.

  ScaleFocus грабна 2 златни статуетки. Компанията бе обявена за най-добър научно-развоен (R&D) център, поради създадения вътрешен генератор на идеи и инкубатор за тяхното развитие. 5 отбора в компанията представят своите иновативни идеи за решаване на проблеми в здравеопазването, изменението на климата и социалните иновации. Другата статуетка на ScaleFocus бе за най-иновативното работно място  на годината. Оценителите са поощрили факта, че служителите на компанията сами са проектирали средата, в която работят.

  Софтуерна компания на 2018 г. стана EPAM Systems, водеща световна компания за разработване на продукти и софтуерно инженерство, като проектите за научно-изследователска и развойна дейност са част от основните й дейности. 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Airbnb обеща по-голяма прозрачност на цените си
  Платформата се съгласи да изпълни исканията на ЕК
  преди 18 часа
  Парламентът одобри тримата нови министри
  Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков положиха клетва
  преди 19 часа
  Garitage Park привлече още 7 компании като наематели
  Комплексът е разположен на площ от 167 000 кв. м.
  преди 20 часа
  Швейцарската LEM се разширява и открива нови работни места в София
  Компанията отбелязва пет години присъствие на пазара у нас